Rendszerüzenet
2015. december 18.

Helykészítés

Az adventi időszak előtt november 14- én szombaton Csendesnapot tartottunk. A nap témája a helykészítés. Imaközösséggel indultunk a templomba, ahol Pótorné Jéger Krisztina vezetésével tartott a közös a gyülekezés alatt. Ezt követően Talabos Endre gondnok úr köszöntését, fohászát hallgattuk, majd Gere Istvánné mondta el Bódás János Cövek című versét.”

 A Nagyecsedi Református Énekkar Veres Károlyné vezényletével énekelt, majd Durkó János és felesége Durkó Piroska Debrecen- Széchenyi kerti presbiter bizonyságtétele következett. A megrendítő bizonyságtételből mindenki kihallhatta, hogy „Házasságot lehet kötni Isten házában, de Isten nélkül”, s hogy ezek után Isten nélkül mire képes fiatalon az ember! A világi örömök fontosak, a templomba járás unalmas, stb. Ám, Jézus képes ebből az állapotból kiragadni, újra alkotni, áldásokat adni számunkra, s hogy mi is áldássá lehessünk környezetünk, mások számára. A bizonyságtétel megerősített minket abban, hogy a hívő ember élete nem zökkenőmentes, de Jézus Krisztus segítségével átjutunk minden nehézségen.

Később a községünkből elszármazott Fábián Csabáné Varga Éva Katalin igeszolgálatát hallgathattuk meg, helykészítés (Jézusnak) a szívemben. Mi hogyan készítünk helyet neki? A szolgálattevő igen lélekbemarkoló kérdéseket tett fel a hallgatóság számára.”- Milyen jót cselekedtél az elmúlt időszakban? Mi az a bűn, ami megakadályoz a szolgálattól? – Van-e Krisztus számára hely a mi szívünkben? –Mennyire vagyunk alkalmasak, hogy befogadjuk Őt életünkbe? –Milyen helyet készítettünk számára? –.Akarod-e, hogy mindig nálad lakjon? – Mindig kész-e a szívem az ő fogadására? – Mindig, minden napon az egész szívem adom? –Mennyire vágyok Jézussal együtt lenni?” A kérdésekre a választ nekünk kell megadni, egyedül a mi döntésünk, hogy mit válaszolunk.

 Mondjuk hát bátran: szívembe jöjj Úr Jézus!

A második igeszolgálat Jenei Zoltán Debrecen- Széchenyi kerti lelkipásztortól hangzott: Helykészítés (nekem) a mennyben Miképpen készít helyet az Úr Jézus? Személyesen meghív mindnyájunkat. Ki van jelölve a helyünk, oda van írva az élet könyvébe. Nekünk az a dolgunk, „váltsuk meg a menetjegyet, a helyjegyet”. Sokan kérdezik: nem jó helyen vagyunk mi itt? Esetleg kijelentik: nekem jó itt, nem vágyom sehova. Esetleg Tamási Áront idézik: „Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.” Örömüzenet: vége lehet ennek a földi nyomorúságnak, vár minket egy másik élet! Jézus Krisztus ott készít helyet. Kinek készít helyet? Mindenkinek. Ézsaiás próféta írja:” drága vagy nekem.” Honnan tudom? Krisztusunk nem személyválogató. Amíg tart a földi pályánk ne legyünk életuntak, szeretni, szolgálni kell másokat. Felelős földi életet kell élni! Ezt az üzenetet hozta el közénk a debreceni lelkipásztor.

Kovács Józsefné előadásában meghallgattuk Túrmezei Erzsébet Csodát virágzik a jelen című versét, majd az ecsedi énekkar dicsőítette Istenünket. A Csendesnap végén Pótor László tiszteletes úr zárógondolatai következtek, majd közösen elénekeltük  az újonnan tanult: A mennyben otthonom kezdetű halleluját. A gyülekezeti házban a gazdagon megterített asztalokról fogyaszthattunk finom falatokat a  szeretetvendégségen.

Katona Györgyné