Rendszerüzenet
2015. december 15.

A nagytemplomi gyülekezet lelkipásztora lesz Fekete Károly

Megválasztotta püspök-lelkipásztorának Fekete Károlyt, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspökét, a Debrecen- Nagytemplomi Református Egyházközség. A lelkészválasztó közgyűlést december 13-án, vasárnap a 10 órás istentisztelet végén tartották.

A Magyarországi Református Egyház választójogi, 1996. évi többször módosított első törvénye rendelkezik a lelkészek megválasztásától. A mostani választás azonban minden más lelkészválasztástól különbözött, mert nem egyszerű lelkipásztor, hanem püspök-lelkészválasztásról volt szó.

A kialakult szokás szerint a Debrecen- Nagytemplomi Református Egyházközség, mint az egyházkerület „első” gyülekezete a kerületben megválasztott püspököt, a püspöki szolgálata idejére meghívja lelkipásztorának- ismertette a Debreceni Református Egyházmegye lelkészi főjegyzője. Ferenczi Pál elmondta, hogy a Debrecen- Nagytemplomi Egyházközség presbitériuma a 23/2015. évi határozatában úgy döntött, hogy a püspök- lelkipásztori állásra meghívja Fekete Károlyt, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspökét.

Az előzmények ismertetése és a közgyűlés határozatképességének megállapítása után nyílt szavazással, döntő többséggel választotta meg püspök- lelkipásztorának Fekete Károlyt a nagytemplomi gyülekezet.

Fekete Károly lelkipásztori beiktatását január 10-én, 10 órától tartják.