Rendszerüzenet
2015. december 15.

A Tiszántúli Református Egyházkerület Energiahatékonysági fejlesztéseinek előkészítése

TÁJÉKOZTATÓ

2015.09.30.

alt
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezet és Energia Operatív Program Irányító Hatósága, mint Támogató a 2015.05.11.én meghirdetett „Egyházi épületek 2014-2020 időszakban megvalósuló energiahatékonysági fejlesztéseinek előkészítése” című pályázati kiírására beérkezett „A Tiszántúli Református Egyházkerület Energiahatékonysági fejlesztéseinek előkészítése 2015.” című, KEOP-7.13.0/15-2015-0026 azonosító számú pályázatot (továbbiakban: Pályázat, 1), elbírálta és támogatásra alkalmasnak minősítette.
 
Kedvezményezett adatai:
 
Név: TISZÁNTÚLI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
 
Székhely: 4026 Debrecen, Kálvin tér 17.
 
Támogatás tárgya:
 
A támogatás tárgya a „A Tiszántúli Református Egyházkerület Energiahatékonysági fejlesztéseinek előkészítése 2015.” című, KEOP-7.13.0/15-2015-0026 azonosító számú, a projekt adatlapban és annak mellékleteiben rögzített projekt (a továbbiakban: Projekt) elszámolható költségeinek a Kohéziós Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában történő finanszírozása.
 
A Kedvezményezett 199 883 350 Ft, azaz százkilencvenkilencmillió-nyolcszáznyolcvanháromezer-háromszázötven forint összegű, vissza nem térítendő támogatásra jogosult, melyet köteles a Projekt végrehajtására fordítani.
 
Támogatás intenzitása: 100 %.
 
Támogatás jogcíme:
 
A Környezet és Energia Operatív Program prioritásaira rendelt források felhasználásának részletes szabályairól és egyes támogatási jogcímeiről szóló 36/2012. (VI. 8.) NFM rendeletben foglaltaknak megfelelően a jelen Szerződés alapján nyújtott támogatás nem minősül az EUMSZ 107. cikk (1) bekezdése szerinti állami támogatásnak.
 
Projekt adatai:
 
A Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2015.07.15., a megvalósítás határideje 2015.12.15.
 
A fenti időpontokat a benyújtott pályázat és a Támogatói Okirat megkötésének feltételeiként benyújtott dokumentumokban foglaltak alapján állapítottam meg.
 
A Projekt le nem vonható ÁFA-val számított elszámolható költsége 199 883 350 Ft, azaz százkilencvenkilencmillió-nyolcszáznyolcvanháromezer-háromszázötven forint.
 
 
TÁJÉKOZTATÓ
 
2015.10.26.
 
Az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „A Tiszántúli Református Egyházkerület Energiahatékonysági fejlesztéseinek előkészítése 2015.” című, KEOP-7.13.0/15-2015-0026 jelű pályázatát az Környezet és Energia Operatív Program Irányító Hatóság vezetője 
 
199 883 350 Ft  összegű támogatásra érdemesnek ítélte .
 
 
A pályázati projekt három fázisra bontható.
 
Az I. fázis:
A pályázat beadásának feltétele szerint konzorciumi összefogásban 103 Református Egyházközség (Konzorciumi Tag) összesen 250 épülete került kataszterbe a Tiszántúli Református Egyházkerület területéről, mely konzorcium vezetője a Tiszántúli Református Egyházkerület lett.
 
II. Fázis:
A II. fázisban kiválasztásra került 100 közfeladatot ellátó intézmény (oktatási és szociális intézmények) a kataszterből, amelyeknek elkészült a teljes energetikai auditja és rangsorolása műszaki paraméterek szerint. Ezen épületeknek elkészültek a felmérési tervdokumentációi, energetikai auditálása, a meglévő állapotra vonatkozó energetikai tanúsítványai, a tervezett fejlesztés utáni állapot energetikai számításai és költségbecslései.
 
III. Fázis:
A III. fázis során az előző szakaszban meghatározott rangsor alapján 10 épület került kiválasztásra, amelyhez elkészült a teljes engedélyezési és kiviteli tervdokumentáció, az építési költségek véglegesítése, és a tervezett fejlesztésre vonatkozó energetikai tanúsítvány is kiállításra került.
 
A 10 épület:
 
1. Békési Református Egyházközség:Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium- Békés
2. Mezőberényi Református Egyházközség: Mezőberényi Református Szeretetotthon
3. Balmazújvárosi Református Egyházközség: Balmazújvárosi Református Általános Iskola és Óvoda
4. Karcagi Református Egyházközség: Karcagi Nagykun Református Általános Iskola
5. Nyíregyháza- Városi Református Egyházközség: Sóstói Szivárvány Idősek Otthona
6. Nyírpazonyi Református Egyházközség: Simeon Szociális Szolgáltató Központ
7. Fehérgyarmati Református Egyházközség: Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde
8. Tiszántúli Református Egyházkerület: Diószegi Kis István Református Általános Iskola – Berettyóújalu
9. Tiszántúli Református Egyházkerület: DRHE Egyetemi Kollégium- Maróthi György Kollégium- Debrecen
10. Tiszántúli Református Egyházkerület: Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola - Debrecen
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt