Rendszerüzenet
2015. december 08.

Hálaadás Tiszaigaron

Külsőleg és belsőleg is megújult a tiszaigari református templom. A teljes megújulás kapcsán hálaadó istentiszteletet tartottak december 6-án a településen.

„Közünk van a teremtett világhoz! Isten csodája nem csak a megváltás, hanem a teremtés is”- mondta igehirdetésében a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, aki hozzátette, hogy hatalmas dolgot tett az Úr, hogy ezt a hajlékot, az Ő házát újra élet szimbólummá tette Tiszaigaron, hogy ez legyen az élet központja. Itt az Isten Igéjével találkozva ne a halál felé robogjon az életünk, hanem az örök életre tápláljon bennünket az Ő Igéje. Az igazi templomújítás azonban az, ha folyamatosan belakják a házat, és amikor az ember nagyon elesettnek érzi magát, akkor vágyik ide- hangsúlyozta prédikációja végén Fekete Károly, aki azt kívánta, hogy vasárnapról vasárnapra minél többen töltsék meg a tiszaigari templomot.

A Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke reményét fejezte ki, hogy Tiszaigar mihamarabb önálló gyülekezet lesz. A szolgálatokat az egyházközségben jelenleg Fazakas László, a Kunmadarasi Református Egyházközség lelkipásztora látja el.

Az ünnepi alkalmon Fazakas László elmondta, hogy több mint 16 millió forintból újult meg a templom a magyar kormány támogatásával. A gyülekezet lelkésze éppen ezért köszönetet mondott a Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek, valamint a település polgármesterének és az egyházkerület, egyházmegye vezetőségének is. Kiemelte, ahol Isten országa közelségét megtapasztalják, ott a szívbe békesség és szeretet költözik! Ezért kell imádkozni és ezt kell osztani.

Szilágyi László polgármester beszédében kifejtette, úgy véli a templom egy közösség életében a megtartó erő, a hitre minden kor emberének szüksége volt. „Ez a hely az, amely egy közösséget, amit Tiszaigarnak hívnak megtartotta a mának és ez az a hely, amely Tiszaigart megőrzi a jövőnek. Ezért vagyunk büszkék és boldogok, hogy református templomunk megújult és megszépült”- emelte ki a település polgármester.

Magyarország egyik legszebb református templomának nevezte a tiszaigarit a földművelésügyi miniszter. Fazekas Sándor beszédében hangsúlyozta, hogy a Darányi Ignác terv keretében 100 százalékos támogatottsággal valósulhatott meg a templom teljes felújítása. Fazekas Sándor miniszter kiemelte azt is, hogy a nemzet megtartó ereje a kereszténység, a hit, amire most nagy szükség van, ahogy az erős hitéletre, kiváló templomokra és összetartó gyülekezetekre is ahhoz, hogy életerős közösségeink legyenek.