Rendszerüzenet
2015. december 07.

Hálaadás a 40 éves szolgálatért

40 éve szolgál a Nagyvarsányi Református Egyházközség lelkipásztora, Szegedi Gyula. A jubileum kapcsán hálaadó istentiszteletet tartottak a település református templomában még november 21-én.

alt

Az ünnepi alkalmon a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke prédikációjában elmondta, hogy minden korban szükség van a szégyenmentes hitvallástevők, akik nem szégyellik a saját hangjukat, azt a hitet, amit és amennyit kaptak és abban hűségesek, mert úgy értékelik az rájuk bízott drága kincs. Szegedi Gyula mindegyik szolgálati helyén, ahol osztogatta kincseit, kapott is kincseket- emelte ki Fekete Károly, aki hozzátette: mindezekkel gazdagabb lett Szegedi Gyula, mert nem csak teológiát tanult, hanem eljutott az igazi megtérésre.

alt

„Páratlan dolog az, amikor 40 évi szolgálatot ünneplünk, hogy nyugodtan kívánhatunk még évtizedeket, mert a régi exmissziós rend szerint Gyula testvérünk korán kezdte a szolgálatot, így mi is bíztatást veszünk arra, hogy ez az elhívás, ez a ránk bízott drága kincs, amit őrizhetünk, az nem múlt idő, hanem az most van. Holnap is fel fog állni ide a szószékre és szolgálni fog, mert ez az élet rendje, hogy aki drága kincset kapott az tovább folytassa”!

alt

Szegedi Gyula 1953. február 11-én született a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Beszterecen. Ötödéves teológusként Szentpéterszegre helyezték, ahol 9 évet töltött, majd1984-ben Ópályiba került, onnan 1990-ben a cegléd- újvárosi gyülekezetbe, ahol 20 évet szolgálat, majd meghívta a nagyvarsányi gyülekezet, ahol 2010. október 10-én kezdte meg szolgálatát, beiktatása azonban egy évvel később, 2011. szeptember 25-én volt.

alt

Csegei István a Szabolcs- Beregi Református Egyházmegye esperese, az egyházmegye és az egykori teológus társak nevében köszöntötte Szegedi Gyulát. Kiemelte: az Úr azt kívánja tőle, hogy igazságot cselekedjen, szeresse az irgalmasságot és alázatosan járjon az Istennel.

alt

Szegedi Gyulát családja, barátai, az egykori gyülekezetei nevében is köszöntötték. Az ünnepi istentisztelet végén a nagyvarsányi gyülekezet lelkésze is köszönetet mondott feleségének, a gyülekezet gondnokának és a gyülekezeti tagoknak. 

Fotók: Barcza János