Rendszerüzenet
2015. november 27.

KIP - es szakmai nap Tiszafüreden

Nagyszabású szakmai nap helyszíne volt 2015. november 12- én a Bán Zsigmond Református Általános Iskola. A jelenlévő 20 iskola közel 80 pedagógusa zömmel a Tiszántúli Református Egyházkerületből érkezett. A szakmai nap témája egy új tanítási módszer, a Komplex Instrukciós Program bemutatása volt.

Az igei köszöntést követően Nagytiszteletű Szabó Konrád Sándor elnök-lelkipásztor külön köszöntötte a megjelentek között Főtiszteletű Dr. Fekete Károlyt, a Tiszántúli Református Egyházkerület Püspökét; Beszterczey Andrást, a Nagykun Református Egyházmegye Esperesét; Szentesi Lajost, a Karcagi Református Egyházközség főgondnokát, Dr. Veress Bertalan Tanügyi Főtanácsost és Kovácsné Dr. Nagy Emese egyetemi docenst, a Hejőkeresztúri Általános Iskola igazgatónőjét. Dr. Fekete Károly püspök úr rövid köszöntője után, a többcélú intézmény igazgatója, Ozsváth János bemutatta a megjelent fenntartóknak, igazgatóknak, pedagógusoknak az intézményben működő óvodát, általános iskolát és művészeti képzést. Majd beszélt arról, hogy mi is inspirálta a tantestület tagjait, hogy egy a kevesek számára ismert, de hatékony, új tanítási módszert vezessen be elsőként a tiszántúli református általános iskolák közül. Beszámolt arról, hogy a KIP sikerélményt nyújt, magabiztosságot ad, növeli az aktivitást. Sőt kreativitásra, empatikusságra nevel, javítja a magatartást és a tanulmányi helyzetet. Ezután a Komplex Instrukciós Programot elsőként Magyarországon 2000-ben adaptált és bevezetett Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola igazgatónője, Kovácsné Dr. Nagy Emese, mint a KIP szakmai vezetője, számolt be a tanítási módszer jellemzőiről, hatékonyságáról, terjesztési lehetőségeiről. A szakmai nap második felében bemutató órákon vehettek részt a vendégek. A kínálat bőséges volt. Az alábbi lehetőségek közül választhattak az érdeklődők:

Berkesné Szabó Márta – környezetismeret 4. osztály

Gyöngyné Czikora Annamária – matematika 2. osztály

Molnárné Plaskó Csilla – magyar 3. osztály

Nagy Lőrinc – történelem 5. osztály

Orosz Zsuzsanna – matematika 8. osztály

Takácsné Paksi Mária – magyar 6. osztály

Az órák megtekintése és a vendéglátás után lehetőség nyílt a bemutató órákon és az előadásokon felmerülő kérdések megválaszolására. A szakmai nap lezárásaként Beszterczey András esperes úr szavai hangzottak el.

Ozsváth János