Rendszerüzenet
2015. november 26.

Beiktatták Fórián Lászlót Tiszaeszláron

Ünnepi istentiszteleten iktatták be szeptember 27-én Fórián Lászlót Tiszaeszláron, aki nyáron költözött a településre Encsencsről. Úgy érzete a Tiszaeszlári Református Egyházközségben kell folytassa munkáját, ezért fogadta el a gyülekezet felkérést. Kiemelte, hogy a helyiek örömmel és szeretettel fogadták, segítőkész, megértő gyülekezetre talált itt.

Kovács István a gyülekezet gondnoka az Európa Rádiónak elmondta, hogy örömmel várták Fórián Lászlót, akit már a meghívása előtt ismertek. Új lelkipásztoruk, ugyanis baráti kapcsolatot ápolt előző lelkészükkel, Batári Zoltánnal, aki többször meghívta őt a településre, valamint távozása előtt ajánlotta is a maga helyére.

Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese a beiktatás után kifejtette, hogy Fórián László a gyülekezet számára egy új kezdetet, új reményt jelent, hiszen egy odaszánt életű, szolgálatát hűséggel végző lelkipásztorról van szó. „Az a reménységem, hogy a tiszaeszlári gyülekezet épülésében jelentős részt tud vállalni, illetve a szolgálatban lévő presbitereket aktivizálni tudja ebben”- hangsúlyozta Gaál Sándor, aki úgy véli, hogy Fórián László nyitott, közvetlen személyisége a gyülekezetet építését szolgálja majd.