Rendszerüzenet
2015. november 26.

Konfirmandus találkozó Nyírbátorban

Több száz fiatal részvételével rendezte meg a Nyírségi Református Egyházmegye az idei konfirmandus találkozót, aminek ismét a Nyírbátori Református Általános Iskola adott otthont. 

alt

Örömre adott okot a magas létszám, de sokkal inkább az, hogy Isten áldása nyugodott ezen az alkalmon is. Az ősi református templomban gyülekeztünk és dr. Gaál Sándor esperes úr köszöntése, imádsága és énektanulás után átmentünk az iskolába. Jó volt látni, ahogyan a sok fiatal a lelkipásztorokkal együtt végigvonul a város utcáin és megérkezik az iskolába.

alt

A nyitó áhítat, (Szilágyi Sándor lp) amely a fiatal Jósiás király helytállásáról, hitéről, Istenhez való ragaszkodásáról szólt, valamint a Tékozló fiúról szóló előadás, (Veress Péter lp) szemléltető képekkel, illusztrációkkal, éreztette velünk a mennyei Atya végtelen szeretetét a bűnbe esett ember iránt. Mindezeket pedig betetőzte és aláhúzta egy házaspár és egy tizenkilenc éves fiú bizonyságtétele Jézus Krisztusnak, a személyes életükben átélt, hozzájuk lehajló és a mélységből felemelő szeretetéről. Elmondhatjuk, hogy a konfirmandus találkozó során összeért a Menny a Földdel.

alt

Természetesen nem maradt el az éneklés sem, amit egy fiatal lelkipásztorokból álló együttes vezetett. Közös játék, és vetélkedő színesítette a találkozót. Az igei és testi táplálék után lelkileg feltöltődve indultunk otthonainkba. Reménységünk, hogy az elvetett mag kikel, az elhangzott ige nem tér vissza üresen, hanem elvégzi küldetését.

Baracsi Zsolt, lelkipásztor