Rendszerüzenet
2015. november 24.

Imanapi előkészítő nőszövetségi konferencia Berekfürdőn

Több mint hetven fő érkezett Berekfürdőre november 12-15 között, a Megbékélés Házába az adventben tartandó Kárpát-medencei Imanap előkészítésére. A tiszántúli asszonytestvérek a tartalmas előadások mellett énektanulással, imaközösséggel, áhítatokkal készülődtek a december hatodiki alkalomra. A konferenciát Gilicze Andrásné kerületi titkár vezette.

A Szerbiai Református Egyház Nőszövetsége f. év áprilisában alakult. A Kárpát-medencei Imanapra az istentisztelet liturgiáját ők készítették el, amelyet a püspökné asszony, Halász Zsuzsa mutatott be és ismertette a délvidéki magyarok gondjait, a megalakult nőszövetség munkáját. A konferencia és az imanap vezérigéje: „Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!”/1 Kor 16,14/.

alt

A három nap alatt a következő előadásokat hallhattuk:

Dr. Fodorné dr. Nagy Sarolta teol. tanár /Sárospatak/: „Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!”címmel a 13 aradi vértanú és a mártir miniszterelnökről tartott megrendítő előadásában a hősök búcsúleveleit és a feleségek-özvegyek életét ismertette.

Dr. Fekete Károly püspök: Hirdesd az Igét a családi életben! c. személyes hangvételű bizonyságtétele mindnyájunk szívét melengette.

Dr. Fekete Károly és Tóth Mihala Veronika lelkipásztor:„Hirdesd az Igét!” program, amelynek részleteit fórumbeszélgetés követte, majd 6 csoportban megbeszélés, utána rövid összegzés. Elhangzott, hogy a jövő évi nagy nyári nőszövetségi konferencián lesz a „Hirdesd az Igét!”program egyházkerületi szintű bezárása.

Szécsi Andrásné tiszteletbeli titkár: A Nőszövetségi Bibliaiskola, mint a felnőttképzés egyik módja. Nagy alapossággal, lelkesedéssel, konkrét kutatási adataival és saját tapasztalatból merítve adta elő a témát.

Dr. Gaál Botondné dr. Czeglédy Mária egyházkerületi elnök: Visszatekintés és terveink.  Köszöntötte a résztvevőket és külön kifejezte örömét, hogy alakuló nőszövetségek is jelen vannak, sőt olyanok is, akik nem tagjai a nőszövetségnek, de zűrzavaros világunkban szívvel-lélekkel imádkoznak velünk együtt a történelem Urához.

alt

Külön színfoltja volt konferenciánknak, hogy teológák is voltak köztünk, akik az áhítatokon felkészülten és örömmel szolgáltak. A teológákkal való ismerkedést és beszélgetést P. Tóthné Szakács Zita nőszövetségi országos elnök vezette. Áhítatokat tartottak még dr. Fodorné dr. Nagy Sarolta, Takács Tamásné lelkipásztor, egyházkerületi elnökhelyettes, Papp Tiborné lelkipásztor, titkárh. A karácsonyi ajándékkészítés rejtelmeibe Gilicze Andrásné vezetett be bennünket.

A gyönyörűen felújított gyógyfürdőben pihenhettünk, a Megbékélés Háza munkatársainak gondoskodását élvezhettük, amit szívből köszönünk mindnyájuknak.

A konferenciát úrvacsorával zártuk. Igét hirdetett P. Tóthné Szakács Zita, ágendázott Nagy Zsoltné Kiss Katalin lelkipásztor. A konferencia végére kialakultak a 2016-os évi programok:

- Március 4. péntek – Világimanap

- Április 7-10. – Berekfürdői Bibliaiskola

- Június 24. péntek 10 óra, Debrecen-Nagytemplom – Tiszántúli Ref. Egyházkerületi Nőszövetségi Konferencia

- November 10-13.- Őszi Nőszövetségi Konferencia, Berekfürdő

Szöveg: Dr. Szalkay Kázmérné, em.-i összekötő, Debrecen

Fotó: Máté Gyuláné, Debrecen