Rendszerüzenet
2015. november 23.

Kávéház esték a Karakterben

Mindenkinek szóló előadássorozatot indított a Debrecen- Nagytemplomi Református Egyházközség, a fenntartásában működő Karakter 1517 könyvesbolt és Kávézóban. A kezdeményezéssel a ma aktuális problémáira, kérdéseire keresik a válaszokat a teológia segítségével.

Az első teltházas rendezvény központi témája a migráció volt, az előadást Dr. Hodossy- Takács Előd, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem tanszékvezető docense tartotta, aki arról beszélt, hogy a népvándorlás, a migráció a Bibliában hogyan kezdődött és hová alakult.

alt

A Kávéházi estéken társadalmi problémákra reflektálnak az előadók bibliai, teológia szempontból, mert Istennek van szava minden egyes élethelyzetünkre. Az Úr minden korszakban, minden világrendben meg tudja szólítani az embert és tud olyan tájékozódási pontokat biztosítani, ami alapján az ember alapvető társadalmi és személyes érzése az élethelyezettől függően sem kell, hogy a félelemre alapozódjon, hanem van egy biztos pont! Éppen ezért a rendezvényekkel azokat is szeretnénk megszólítani, akik nem állnak az egyházhoz közel. „A gyülekezetben hisszük, hogy mindenkit foglalkoztat az Isten és ember kapcsolata valamint a teológia, ezért a lehető legtöbb módon kívánjuk az emberekhez közelebb hozni”- mondta az előadások szervezője, a nagytemplomi gyülekezet beosztott lelkipásztora Tóth Dorottya Tünde.

alt

A gyülekezet havonta egy ilyen alkalmat szervez. A következő előadást december 15-én tartják, Vallás, erőszak, megbékélés címmel, ahol a migrációs folyamatok megértésének további bibliai- teológiai szempontjairól hallhatnak majd az érdeklődők. A fogalmak tisztázásában nyújt segítséget Dr. Hodossy- Takács Előd, aki a vallási és a migráció kapcsán felmerülő fogalmakról beszél majd, illetve az iszlám és a keresztény vallás összehasonlítása is szóba kerül.

Januártól további társadalmi kérdések kerülnek majd terítékre, az interaktív előadások megtartására azonban az egyháziak mellett világi előadókat is szeretnének meghívni. A rendezvények ingyenesen látogathatók, de regisztrációhoz kötöttek, regisztrálni pedig a Nagytemplom honlapján, a www.nagytemplom.hu oldalon, a Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban és a Nagytemplomi Gyülekezet Lelkészi Hivatalában lehet.

Fotók: Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézó- www.facebook.com