Rendszerüzenet
2015. november 19.

Nyílt napot tartottak a Hittudományi Egyetemen

Nyílt napot tartottak november 18-án a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen. Rendkívül nagy volt az érdeklődés, a résztvevők között szülők is megjelentek ezen az alkalmon.

A szervezők először egy közös tájékoztatót tartottak, majd bemutatkozott a teológiai és a tanítóképzés is.  A Teológiai Intézet képzéseiről a Kistanácsteremben Hódossy- Takács Előd intézetvezető tartott előadást, míg a díszteremben a Tanítóképzési Intézetben folyó oktatásról tájékozódhattak a résztvevők. A nap további részében óralátogatásra is nyílt lehetőség, valamint körbevezették a fiatalokat a megújult épületben.

Eged Alice, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Tanítóképzési Intézetének vezetője elmondta, hogy  a legtöbb leendő hallgató általában a képzések sajátosságairól, a későbbi elhelyezkedési lehetőségekről és a diákéletről kérdez. Utóbbi témában a Hallgatói Önkormányzat elnöke tart mindig előadást.

Kedvesné Herczegh Mária, az egyetem oktatási rektorhelyettese kiemelte, hogy az intézmény igyekszik folyamatosan megújulni, így jövőre a már ismert és keresett szakok mellett újak is indulnak, ilyen az osztatlan hittanár-nevelő tanár szak, valamint új műveltségi területet is választhatnak a hallgatók, mint például a testnevelés, de a romológia, mint új képzés is a következő tanévben indul el.

Az egyetemről és a kollégiumi elhelyezkedési lehetőségekről az intézmény honlapján minden információt megtalálhatnak az érdeklődők: www.drhe.hu

Az Európa Rádió Nyílt napon készült összeállítását itt hallgathatják meg:

Letöltés