Rendszerüzenet
2015. november 11.

Fűtés- és szigeteléskorszerűsítés Hajdúnánáson

A Hajdúnánási Református Egyházközség működtetési körébe tartozó Hajdúnánás, Polgári utca 12. szám alatt lévő Szociális Gondozási Központ az Új Széchenyi Terv  KEOP-2012-5.5.0/B konstrukció keretében 2013. évben sikeres pályázatot nyújtott be.A fejlesztés eredményeképp a Gondozási Központ épülete komplex energetikai korszerűsítésen esett át. A projekt 32,16 millió Ft európai uniós támogatás segítségével valósult meg.

2015. év szeptember hónap 30. napján fejeződött be a hajdúnánási Gondozási Központ épületenergetikai fejlesztése, melynek során az épület homlokzata, határoló szerkezetei a födémszerkezet szigetelése, hőszigetelt ablakok és ajtók beszerelése, új kondenzációs gázkazán és napkollektoros rendszer telepítése valósult meg. A Gondozási Központ épülete energiafelhasználás szempontjából már rendkívül elavult volt, így annak fenntartása egyre költségesebbé vált.

A fejlesztés alapvetően a fenntartási, működési költségek csökkentését, a hatékony energiafelhasználás elérését, és ezzel együtt az idősgondozás számára megfelelő, korszerűbb környezet biztosítását tűzte ki zászlajára.

A beruházásnak köszönhetően a hosszú távon megfogalmazott gazdasági és társadalmi céljaink felé vezető útra léptünk, mellyel a helyi közösség és elsősorban az otthon jelenlegi és jövőbeli lakóinak érdekeit, igényeit szem előtt tartva tudunk gondoskodni a Gondozási Központ gazdaságilag fenntartható működéséről.