Rendszerüzenet
2015. október 22.

Kibővült és megújult az esztári református idősotthon

Átadták a felújított és kibővített idősek otthonát Esztárban október 16-án. Az ünnepélyes átadást hálaadó istentisztelet előzte meg a református templomban, ahol a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét. 

alt

„Egyházunkban a szeretetszolgálat, a diakónia nagyon fontos tevékenység, mert ebben mutatkozik meg az a keresztény szeretet, hogy az ember nem csak magára gondol önző módon, hanem mások előtt is tud olyat cselekedni, amely használ, gondozásba vesz, segítséget ad tevőlegesen is, két kézzel és nyitott szívvel” - mondta prédikációjában az Fekete Károly. A Magyarországi református Egyház Zsinatának lelkészi alelnöke kiemelte, hogy a mai világban sajnos legtöbbször csak akkor vesszük észre a segítségnyújtás fontosságát, amikor mán nem kapjuk meg a támogatást.

alt

Az istentiszteleten köszöntötte az egybegyűlteket Vad Zsigmond, a Debreceni Református Egyházmegye esperese,  aki megáldotta a kibővített és felújított otthont, valamint köszöntőt mondott Lovász Márton, pocsaji református lelkipásztor is.

alt

Az esztári református gyülekezet lelkésze az ünnepi alkalmon kifejtette, hogy hogy 2011. december 31-től az Eszteri Református Idősek Otthona és Gondozószolgálatának legkomolyabb feladata az volt, hogy a bentlakást megmentsék. 25 idős várta akkor, hogy a végleges működési engedélyt megkaphassák, mert addig csak ideiglenes volt. Az engedély megszerzése után, évekkel később 2015 januárjában egy pályázat segítségével pedig elkezdődhettek a munkálatok. Kolár Norbertné elmondta, hogy a mintegy 140 millió forintos beruházásnak köszönhetően 10 fővel növekedett az intézmény befogadóképessége, valamint megvalósult az épület komplex felújítása is.  

Fotók: Barcza János