Rendszerüzenet
2015. október 06.

Bethlenesek emlékező kerékpártúrája

A Bethlen Gábor Református Gimnázium minden évben megszervezi az október 6-ára Aradra érkező kerékpártúrát, hogy tanárok és diákok a helyszínen emlékezzenek meg a mártír tábornokokról. Az iskola ez idén is emlékünnepség keretében, koszorúra tűzött szalaggal indítja útnak bringás képviselőit hétfőn reggel.

Ebben az évben tizenkét végzős diák és három kísérőtanár indult el kerékpárral október 5-én reggel az iskolai ünnepség után, hogy aznap a határon átkelve Pécskáig jusson le. A vásárhelyi „zarándokok” másnap bekapcsolódjanak az aradi megemlékezésekbe. Délelőtt 11 órakor az aradi minorita templomban gyászmisén, majd délután a vesztőhelyen koszorúzáson vesznek részt, ahol elhelyezik a gimnázium koszorúját.

Ez a túra mindig olyan élményt jelent diáknak és tanárnak egyaránt, ami tudatosítja benne, hogy milyen felbecsülhetetlenül értékes egy kisebb, iskolai és egy nagyobb, nemzeti közösséghez tartozni.

A diákok díjmentesen vehetnek részt ezen a kerékpártúrán.  Az emléktúra költségeihez a Rákóczi Szövetség pályázati támogatásából illetve jótékonysági gyűjtésből fedezi a gimnázium. A nemes vállalkozást a Drótszamár kerékpárüzlet, a Garbo-Plusz Kft. valamint a Virágvarázs virágüzlet támogatja még.

Forrás: Bethlen Sajtószolgálat