Rendszerüzenet
2015. szeptember 24.

Ismét példás összefogásról tettek tanúbizonyságot a reformátusok

Az előző évek hagyományaihoz híven a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület 5. alkalommal rendezte meg „Szatmár határok nélkül” elnevezésű találkozóját 2015. szeptember 19-én. Verőfényes, őszi nap fogadta a vásártérre érkező vendégeket.

alt

A szokásoknak hódolva ünnepélyes istentisztelettel nyitották meg a rendezvényt a város Református Nagytemplomában. Elsőként Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdette az igét, majd Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke vette át a szót. Az egyházmegyék nevében Kovács Sándor, Gaál Sándor, Nagy Sándor esperesek és Szalay Kont a Szatmári Református Egyházmegye esperese egy-egy igeverssel és a hozzá tartozó gondolatokkal köszöntötték az egybegyűlteket.

alt

Ezt követően Kovács Sándor országgyűlési képviselő nyitotta meg ünnepi beszédével a délutáni programsorozatot. A szabadtéri színpadon helyi és határon túli művészek csillogtatták meg tehetségüket. Sorainkban köszönthettünk olyan híres sztárvendégeket, mint a Gráciák Hegedűtrió, Homonyik Sándor, R-GO és a Stainless Steel zenekar.

alt

Nagyrabecsülésemet és köszönetemet fejezem ki minden támogatónak és résztvevőnek. Külön köszönöm Nagyecsed Város Önkormányzatának és a Református Egyházközségnek, hogy önzetlen segítségükkel emelték az esemény rangját. Bízom benne, hogy felejthetetlen érzésekkel és élményekkel gazdagodtak, és remélem, hogy a jövőben is részesei lehetünk annak az összefogásnak és egységnek, amit már évek óta képviselünk.

Fülöp István, egyesületi elnök

Fotók: Barcza János