Rendszerüzenet
2015. szeptember 23.

Vakációs Gyermekhét Nyírteleken

Ebben az évben is megtartotta gyülekezetünk nyári vakációs gyermekhetét június 22-26. között. Hétfőtől péntekig, minden nap 9:00 és 14:30 óra között vártuk a gyermekeket. Ezen a héten Ruth könyvével ismerkedtünk meg, melyből a következőket ismertük fel: Isten vezetése elengedhetetlen mindennapi életünkben; fontos jellemvonás a kitartás és a hűség; Isten még a legreménytelenebb élethelyzetekben is képes reményteljes jövőt mutatni; Isten másokat is felhasznál arra, hogy életünket jobbá tegye.

alt

Az első négy napon Ruth könyvének egy-egy fejezetét játszottuk el, és oldottunk meg ahhoz kapcsolódó játékos feladatokat. Az ötödik napon pedig arról volt szó, hogy az egész könyvben megjelenő isteni akarat egy hatalmas terv pici részlete, amely akarat Jézusra mutat. Minden nap készült valamilyen kézműves alkotás is, melyek nagy részét hazavihették a gyermekek. Készült többek között imakocka, amivel otthon, a családdal együtt is lehet imádkozni; kalászdísz; dekupázs technikával, bibliai Igével díszített kő; tenyérlenyomatos családfa, mely Ruth családját ábrázolja. A hét elején külön ”Ruth füzetet” készítettek a gyermekek, amibe minden nap be lehetett ragasztani a naphoz kapcsolódó kifestőket, feladványokat, illetve a füzetben külön pontgyűjtő lapon pecséteket és matricákat lehetett gyűjteni. A pontverseny vasárnap ért véget, ahol minden résztvevő kapott valamilyen ajándékot.

alt

A gyülekezet számára külön öröm volt, hogy a gyermekek Ruth története alapján egy jelenettel készültek a vasárnap délelőtti istentiszteletre. A jelenet szövege csaknem teljes egészében a bibliai szöveggel egyezett meg. A jeleneten kívül a gyermekek énekekkel és aranymondással is készültek. A gyerekhét és a Ruthról szóló jelenet jól illeszkedett a gyülekezet életébe, mivel június négy vasárnapján Ruth könyvének egy-egy fejezetét olvasta a gyülekezet, és az igehirdetés alapigéje is az aktuális fejezetből volt kiemelve. A gyermekekkel töltött hét vasárnapja egyúttal ennek a sorozatnak a végét is jelentette. A gyerekhét szolgálati lehetőség is volt a gyülekezet számára. Az előkészületekben és a lebonyolításban is több gyülekezeti tag vett részt. Öröm megtapasztalni, hogy vannak, akik felismerik: van mit meghálálni Istennek, így idejüket, erejüket szánják oda valamilyen szolgálati területen. Egy szülő teljes hetét odaszánva, reggeltől estig segítette a gyermekek között végzett munkát. Többek között a következő szolgálatokkal lehetett segíteni a hetet: imádság, hívogatás, kreatív feladatok lebonyolítása, ebéd készítése, mosogatás, gyermekek szállítása, pénzadomány.   

Reménységgel tekintünk vissza erre a hétre, hogy a mi életünk is, akárcsak Ruth könyve szereplőinek élete, Valaki nagyobb tervének a része.

Szabó Pál és Szabóné Kovács Márta