Rendszerüzenet
2015. szeptember 23.

Életünk nagy döntései

2015. június 15-19. között táborozott közel harminc fiatal az egyházmegyei táborhelyen, Berekfürdőn. Gáva, Szabolcs, Tiszanagyfalu, Rakamaz és Nyírtelek fiataljai vettek részt a táborban, ahová a 13-20 éves korosztályt várták a szervező lelkipásztorok. A hét célja az volt, hogy megtapasztalják a fiatalok, milyen döntést hozott értük Isten. Erre a döntésre mindenkinek személyes, önkéntes válasza lehet, ami felszabadító erővel hathat életünkre.

alt

A tábor során csak az ebéd várta készen a fiatalokat egy közeli étteremben. A reggelit és vacsorát közösen készítették el, mindig az aznapi szolgálatot vállalók. A délelőtt folyamán játékos feladatok, közös éneklések, imádság és a délelőtti beszélgetés felvezetése után kiscsoportos beszélgetésekre került sor. A beszélgetéseket a hétre készített füzet segítette, amiben az énekek mellett egy-egy bibliai szakasz volt található, a feldolgozást segítő kérdésekkel. Délután szabad program keretén belül közösségfejlesztő játékok kerültek elő, illetve a tábor lakói a helyi strandot is többször meglátogatták. Este az interaktív áhítatot követően lehetőség nyílt éjszakai túrára, közösségi beszélgetésekre. A záró estén tábortűz mellett hallhattak a fiatalok olyan személyes történeteket, amikben Isten mellett hoztak meg fontos döntéseket az idősebb résztvevők.

alt

Több egymásnak ismerős középiskolás fedezte fel, hogy nem csak ő jár hitben az adott oktatási intézményben. Más települések fiataljai is ugyanúgy rendelkezhetnek azzal a többlettel, amit Isten tud adni.

Szabó Pál