Rendszerüzenet
2015. szeptember 15.

Beiktatták Czeglédi Péter Pált

A Hajdúbagosi Református Egyházközségben két éve szolgáló Czeglédi Péter Pált szeptember 3-án iktatták be. Az ünnepi istentiszteleten Fekete Károly kiemelte, hogy ma nem csak az Isten tisztelettel, hanem az ember tisztelettel is baj van. 

alt

„Amikor lelkipásztort iktatunk be teljes jogú gyülekezeti vezetőnek, akkor a lelkipásztori közösségbe is úgy kerül be, hogy van rangja, és azon kell munkálkodjon a gyülekezetében, hogy ne csak az Isten tisztelet, hanem az egymás iránti megbecsülés, az ember tisztelet is a helyére kerüljön. Ebben meg van a mi példánk, meg van a minta. Ez a mi Urunk, aki odáig hajol, hogy egyenrangúvá tegyen bennünket”- hangsúlyozta a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.

alt

Czeglédi Péter Pál 1985. november 11-én született Püspökladányban. Általános iskolába Biharnagybajomban járt, majd középiskolai tanulmányait a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumában végezte, ahol 2004-ben érettségizet, majd a Debreceni Református Hittudományi Egyetemre jelentkezett, ahol 2010-ben szerzett diplomát. Két évet töltött ösztöndíjjal Amerikában, majd a Hittudományi Egyetem nappali doktori képzésében vett részt. 2013-ban helyettes lelkipásztori kinevezést kapott a hajdúbagosi gyülekezetbe. 2010 óta nős, feleségével egy gyermeket nevelnek.

alt

Czeglédi Péter Pált, a Hajdúbagosi Református Egyházközség megválasztott lelkipásztorát Vad Zsigmond, a Debreceni Református Egyházmegye esperese iktatta be.

alt

Kapcsolódó galéria:

 

Az ünnepi istentiszteleten Czeglédi Péter Pál igahirdetésében elmondta, hogy a hajdúbagosi gyülekezet nincs jó helyzetben. Vasárnaponként végignézve a gyülekezeten a szíve szakad meg, hogy olyan koporsók mellett kell majd álljon egyszer, amelyek mellett nem szeretne. Elfogja a kétség, hogy ki fogja betölteni a padokat. Kiemelte, hogy a gyülekezetnek szüksége van támogatásra, beiktatott lelkészre, de a legnagyobb szüksége a reménység Istenének megtapasztalására van, és tudja, hogy az Isten számára nincsen reménytelen helyzet, így a gyülekezet és a lelkész számára sem lehet! „Ha megmaradunk az Isten mellett, akkor hiszem és vallom, hogy az Úr képes lesz nekünk szárnyakat adni”- hangsúlyozta a hajdúbagosi gyülekezet beiktatott lelkipásztora.

Fotók: Barcza János