Rendszerüzenet
2015. szeptember 11.

Iskolakezdési segítség az MRSZ-től

40 gyermeknek adta át az egyenként mintegy hatezer forint értékű iskolakezdést segítő csomagját a Magyar Református Szeretetszolgálat. A szeptember 10-én a Debrecen- Szabadságtelepi Református Egyházközség gyülekezeti termében megtartott átadóra elsősorban az általános iskolás korú gyerekeket és szüleiket várták.

alt

Kocsis Attilát a Szeretetszolgálat debreceni irodájának vezetője elmondta, hogy a családsegítő központokkal nagyon jó a kapcsolata az MRSZ-nek. Most a szabadságtelepen élő, három és több gyermeket nevelő családoknak kívántak segíteni a tanszerekkel, ruhákkal és mesekönyvekkel. A könyveket újonnan vásárolta egy család és ajánlotta fel az MRSZ-nek, a rászorulók részére.

Az átadó előtt Kocsis Attila azt kérte a gyerekektől, hogy olvassák el a könyveket, mert bár szépen mutatnak a polcon is, de leginkább a kézben állnak jól! Olvasáskor csak a jóra figyeljenek, és mindig jót cselekedjenek

alt

Molnár Regina is a könyveknek örült a legjobban, bár elmesélte, hogy mivel heten vannak testvérek, 17 évesen ő a második legidősebb gyermek a családban, a kisebb testvérei nagyon szeretnek rajzolni, így a ceruzák, filctollak fogyó eszköznek számítanak a családjukban, ezért is örültek a családsegítő megkeresésének, és fogadták örömmel az ajándékcsomagokat.

A Magyar Seformátus Szeretetszolgálat iskolakezdési támogatási programjában eddig mintegy hatszáz darab, egyenként ötezer forint értékű tanszercsomagot osztott szét a kárpát-medencei iskolákban tanuló gyermekek között. A felajánlásokat még egy pár napig szeretettel várják. Debrecenben a Fűvészkert utca 4 szám alá.

Fotók: MRSZ