Rendszerüzenet
2015. szeptember 03.

Bemutatkozások, beszámolók- Ülésezett az Egyházkerületi Tanács

Jézus annak ígéri az Ő országát, aki hittel elfogadja a szolgálatát és hálából tenni akar másokért, az evangéliumért- mondta a tanácsülést megnyitó áhítatában a Berekböszörményi Református Egyházközség lelkipásztora. 

alt

Tóth Tibor hangsúlyozta, hogy a szolgálat szó, ma nem cseng jól. A ma embere úgy gondolja, hogy a szolgálat alantas és megalázó, de Urunk mást tart erről és Krisztus tanítványainak ezt kell komolyan venni. A Jézus által kínált életpálya nem alantas, hanem az Úr munkájában való részvétel. A Bihari Református Egyházmegye főjegyzője végül kiemelte, hogy az Úr azt kívánja, hogy példát mutassunk másoknak ebben a zavarodott világban, szolgáljunk szívből, örömmel az Istennek és egymásnak.

alt

Az áhítat után bemutatkoztak az egységes lelkészképesítő vizsgára készülők. Az Egyházkerületi Tanács tagjai támogatták, hogy a kerület 19 lelkészi jellemzéssel és szolgálati igazolással rendelkező fiatal teológusa az Egységes Lelkészképesítő Bizottság előtt ebben a hónapban, szeptember 15-én, 16-án vizsgát tegyen. A lelkészképesítő vizsgára készülők névsora: Dancs Imre, Fazakas Márk, Fekete Lajos Péter, Hajdu Gábor, Jeneiné Hurja Bettina Valéria, Kádas Richárd, Keszegh-Seres Patrícia, Kovács Tibor, Lovász Adrienn, Lovász Márton, Lucski Márta, Lukács Beáta, Miklós László, Petróczi Szabolcs, Sütő Dóra, Szilágyi János, Tóth Dorottya Tünde, Tóth László, Vida Máté.

alt

A Tanácsülésen megtartotta elnöki beszámolóját Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, aki beszélt többek között a Kollégium rekonstrukciós munkálatainak jelenlegi állásáról. Kiemelte, hogy a második ütem lezárultával, a harmadik ütemben a középiskolai internátus készül el a gimnázium legutóbb használt épületében. A munkaterületet 2015. szeptember 14-én adják át a kivitelezőnek. Fekete Károly szólt az egyházkerület energetikai pályázatáról, amelyen a kerület a területén lévő gyülekezetekkel közösen, konzorciumban indult.

alt

Az egyházi épületek energetikai fejlesztésének előkészítését finanszírozó pályázaton 199 883 350 forintot nyert az egyházkerület. Ez a pályázat a megnevezett épületek kataszter rendszerének felállítására, száz épület energiaaudit felmérésének az elvégzésére és ebből a pályázati kiírásban megfogalmazott feltételeknek megfelelő hat épület építési, energiafejlesztést tartalmazó kiviteli terv dokumentációjának elkészítésére ad fedezetet. A Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke emellett elmondta, hogy ebben a tanévben hat új oktatási intézmény kezdte meg működését a kerületben, valamint szólt a Hirdesd az Igét program következő eseményeiről.

Fotók: Barcza János