Rendszerüzenet
2015. szeptember 02.

Megnyitotta az új tanévet a DRK Általános Iskolája és Gimnáziuma is

Augusztus 30-án délután tartotta, a debreceni Nagytemplomban tanévnyitó ünnepségét a Debreceni Református Kollégium Általános Iskolája és Gimnáziuma is.

Először a kisiskolások nyitották meg az új tanévet. Beszédében Berényi Györgyné igazgató elmondta, hogy az iskola meghaladta korát. „Czunyiné Bertalan Judit államtitkár asszony úgy fogalmazott, hogy a magyar oktatási rendszer büszke lehet múltjára, azonban szükség van az oktatás tartalmi megújítására. A műszaki tudományok fejlődése, a körülöttünk lévő informatikai világ felgyorsulása megkívánja a matematikai és természettudományos ismeretek alaposságát. Balog Zoltán miniszter a mindennapi énektanulást emelte ki. Mi ezeket a területeket évtizedek óta fontosnak ítéljük”- hangsúlyozta a Debreceni Református Kollégium Általános Iskolájának igazgatója. Berényi Györgyné kiemelte, hogy felső tagozatban, a hetedikesek például heti öt órában tanulják a matematikát. Az angol nyelv mellett ebben a tanévben még csak szakkör formájában, de a következő tanévtől már valószínűleg tanóra keretében tanulhatják a német nyelvet a fiatalok. Elmondta, hogy ebben az évben indul a robotika szakkör az iskolában, ahol a könyvtári foglalkozások megtartására is alkalmas, iskolakönyvtárt alakítottak ki a nyári szünetben.

Augusztus 30-án, az általános iskola tanévnyitója után a Debreceni református Kollégium Gimnáziuma is megnyitotta az új tanévet. Győri József igazgató beszéde elején a nyár eseményeiről számolt be. Kiemelte, hogy a tetőtéri előadóterem és a hozzá tartozó vizesblokkok megújultak, beszerelték a hangtechnikai eszközöket is ugyanitt, valamint az iskola alapítványának jóvoltából büfét is kialakítottak az épületben a nyáron.

A diákoknak és szülőnek újra lehetőségük lesz arra, hogy kérdőíves formában véleményt fogalmazzanak meg az iskolával, az internátusokkal és a tanárokkal kapcsolatban. Győri József kiemelte, ez azért is fontos, hogy reálisan lássák, melyek a fejlesztésre szoruló területek és mik az erősségek. Győri József beszéde végén a Kollégium oktatási intézményeit érintő beruházás jelenlegi helyzetéről is beszámolt.

Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke levélben köszöntötte a két intézményt, üzenetét mindkét tanévnyitó ünnepségen felolvasták.