Rendszerüzenet
2015. augusztus 27.

Hirdesd az Igét! Kisvárdán

Konfirmáció az élet és az elmélet mérlegén címmel konferenciát tartott a Szabolcsi Egyházmegye lelkészi köre 2015. augusztus 24-én, Kisvárdán az újonnan elkészült Kálvin János Konferencia Teremben. 

alt

A konferenciára a Hirdesd az Igét! program keretén belül került sor, így hangolódott rá a Szabolcsi Egyházmegye a novemberi programra, melynek témája az ifjúsági munka lesz.

További részletek ITT érhetők el.

 

Konfirmáció az élet és az elmélet mérlegén- Bogáti Attila, kisvárdai ifjúsági-lelkipásztor beszámolója: „Mi a konfirmáció?” Ha egy konfirmandusnak tesszük fel a kérdést, rögtön a Megtaláltuk a Messiást című, konfirmációra felkészítő könyv első leckéjének az első feleletét mondja el. De vajon mi van a szülőkkel, a gyülekezettel, és a lelkipásztorral? Vajon ők, hogyan válaszolnának erre a kérdésre? 2015. augusztus 24-én a Kisvárdai Református Egyházközség Kálvin Konferenciatermében, többek között ezekre a kérdésekre kereshette a megoldást a Szabolcs-Beregi Református Egyházmegye lelkésztestülete, egy lelkészkonferencia keretében. A Tiszántúli Református Egyházkerület újonnan meghirdetett programsorozata a „Hirdesd az Igét!”, keretén belül került sor erre az alkalomra. Az előadók: Dr. Fekete Károly, Dr. Gaál Sándor, és Fodorné Ablonczy Margit más-más szemszögből közelítették meg a konformációhoz kapcsolódó kérdésköröket. A végén azonban ugyanoda érkeztek meg: kevesebb megtanulandó, több gyülekezeti élmény. Sok példát, tapasztalatot hallhattunk arról, hogy bizonyos gyülekezetekben, hogyan munkálkodnak sikerrel a fiatalok úgynevezett kikonfirmálásának fájdalmas ténye ellen. Hogyan lehet a gyermekeket, és persze a szülőket jobban motiválni, és terelgetni a Krisztusban való élet útjára. Az előadások, az elhangzó kérdések és a finom ebéd után, még egy délutáni csoportmunkára és közös egy imádságra is jutott idő. Mindezeket összevetve, talán sok közös beszélgetés, és együttgondolkodás szükséges még ahhoz, hogy egy egységes, és megtartó utat találjon egyházunk ebben a kérdésben. A Szentháromság Isten segítsen minket továbbra is.