Rendszerüzenet
2015. augusztus 18.

Bózsván táboroztak a szabadságtelepi gyülekezet ifisei

15 fiatal részvételével, első alkalommal szervezte meg ifjúsági táborát a Debrecen- Szabadságtelepi Református Egyházközség. A tábort Bózsván tartották, központi témája pedig az önismeret és a kapcsolatok kialakítása volt.

Nagy Gábor lelkipásztor az Európa Rádiónak elmondta, hogy már négy éve megszervezik a nyári Gyermek Bibliatábort és évről évre egyre több gyerek csatlakozott ehhez a táborhoz, idén már több mint 50 általános iskoláskorú fiatalról gondoskodtak. Ebből adódóan gondolt arra, hogy itt az ideje annak, hogy a konfirmáció utáni korosztálynak is teremtsenek egy olyan több napos tábort, ahol közelebbről is megismerhetik egymást. Nagy Gábor kiemelte, hogy ez azért is fontos, mert ezek a fiatalok és a bibliatáborban részt vevő gyermekek alkotják majd a jövő gyülekezetét. A gyülekezetben minden héten, pénteken van ugyan ifjúsági bibliaóra, de sajnos a fiatalok a sok különóra, edzés miatt ritkán tudnak nagy létszámban együtt lenni.

A tábor témája az önismeret és a kapcsolatok kialakítása volt. Nagy Gábor kifejtette, hogy ezen témák foglalkoztatják leginkább ezt a korosztályt és Isten Igéje a legnagyobb segítséget tudja nyújtani abban, hogy megismerjük magunkat. A szabadságtelepi gyülekezet lelkipásztora bízik benne, hogy hagyománnyá válik a tábor, és akár más gyülekezetek fiataljai is részt vesznek majd a találkozón.

(A főoldali fotó illusztráció.)