Rendszerüzenet
2015. július 21.

Kárpátaljai gyermekek Debrecenben

Ötven kárpátaljai gyermeknek nyújt egy hetes pihenést a Magyar Református Szeretetszolgálat. A háborús helyzetben élő gyermekek július 19-én érkeztek Debrecenbe, a Dorcas Kempingbe és július 26-án utaznak haza.

A fiataloknak számtalan kikapcsolódási lehetőséget kínál az egy hét alatt a Szeretetszolgálat, így például meglátogatják a Debreceni Református Kollégiumot, a Nagytemplomot és a Déri Múzeumot is, valamint az Állatkertet.

A gyerekek olyan családokból érkeztek, amelyek a háborús helyzet miatt szinte a kilátástalanság szélére sodródtak. A Magyar Református Szeretetszolgálat 2014 őszén hívta életre a Kárpátaljai Cselekvési Tervet, melynek keretében heti rendszerességgel nyújt segítséget Kárpátalján a segélyszervezet. Az eredetileg tervezett 124 millió forintot meghaladva, mára 185 millió forint értékben adott át adományokat a szervezet. A folyamatos adományozás és számos Kárpátaljára irányuló program mellett a Szeretetszolgálat az egyhetes táborral igyekszik megtenni mindent azért, hogy a lelkészek által javasolt családok gyermekeivel egy hétre elfeledtesse az otthoni körülményeket. Osgyán Dániel a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott: tudjuk, hogy a nehéz körülmények között élőknek egy-egy adomány is nagy segítséget jelent, azonban ha a gyermekeknek felejthetetlen élményt, nyaralást tudunk adni, azzal olyat nyújtunk, amit valószínűleg a háború előtt sem engedhettek volna meg maguknak, hiszen valóban rászoruló családokból érkeztek a gyermekek. 

A főoldali fotó illusztráció!