Rendszerüzenet
2015. július 08.

Cseh Tamás nyomdokain az Európa Rádió

Pályájuk elején álló tehetséges zenekarokat és előadókat mutatott be a Tiszántúli Református Egyházkerület és a Tiszáninneni Református Egyházkerület tulajdonában lévő Európa Rádió. A Cseh Tamás nyomdokain elnevezésű magazinban anyaországbéli és határon túli zenészeket ismerhettek meg a hallgatók.

alt                                                       alt

Az Európa Rádióban korábban is voltak olyan magazinok, amelyekben a tehetséges fiatalokat felkarolta. Az Esélyt adunk címmű műsor például határon átívelő volt, hiszen a Szatmári részeken, valamint az Erdélyben és Kárpátalján élő nehéz helyzetben lévő fiataloknak próbált segítséget nyújtani. A Talentum és az Új generáció című műsorokban pedig fiatal művészek, zenészek és sportolók kaptak bemutatkozási lehetőséget.

A most futott műsorsorozatban olyan zenekarokat és előadókat mutattak be az Európa Rádióban, amelyek részt vehettek a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjában.

A kerület rádiója szintén sikerrel pályázott, így aztán egy huszonhat részes műsorsorozat elkészítésére nyílt lehetőség. A műsort csütörtökön este tíz óra után hallhatták először az érdeklődők, és ezt egy pénteki és szombati ismétlés követte.

A műsorban egy-egy zenekarral és előadóval beszélgettek, arról, hogy kik voltak a zenei példaképeik, hogyan kezdődött a pályájuk, illetve milyen céljaik és terveik vannak a jövőt illetően. A sorozatban volt rock és folk, jazz, ska és világzene, tehát szinte minden stílus képviseltette magát, így aztán hazai zenei élet új hullámának széles palettáját megismerhették a hallgatók. Néhány név érdekességképpen: bemutatkozott a Sky Fanatic, hallható volt HungaRiddim és a Budapest Ska Nu-Jazz Orchestra, de nem hiányzott a Juhos Zenekar és a Zűrös Banda sem.

Miután az Európa Rádió mindig fontosnak tartotta a fiatal tehetségek bemutatását, valamint azt, hogy a Református Egységet alátámasztva a teljes Kárpát-medencéből rendszeresen válasszon témákat, és beszélgető partnereket, így elmondható, hogy a Cseh Tamás nyomdokain című műsorsorozat elérte célját!