Rendszerüzenet
2015. július 07.

9. Vakációs Bibliahét több mint 200 résztvevővel

Több mint kétszázan vettek részt a 9. alkalommal megszervezett Vakációs Bibliahéten Hajdúsámsonban. A helyi református gyülekezet 2006-ban 23 gyermek részvételével rendezte meg, akkor még csak pár napos napközis táborát, amely az évek folyamán egyhetes, egész napos programsorozattá nőtte ki magát. Ebben az évben június 29 és július 5 között több mint 150 gyermekről több mint 40 önkéntes gondoskodott.

alt

A kiscsoportos beszélgetések, előadások, dicsőítések mellett rengeteg szabadidős programot, így például kutyabemutatót, kézműves foglalkozásokat, foci versenyeket is szerveztek a gyermekeknek, akiknek nagy része Hajdúsámsonban él, de több gyermeket Debrecenből vittek a táborba, amely július 5-én, vasárnap családi istentisztelettel ért véget.

A fiatalok elmondása szerint a hittan órák és az itt szerzett élmények sokat jelentenek nekik, szívesebben járnak templomba, önkéntesként is részt vennének pár év múlva a Bibliahéten, sőt majd a gyermekeiket is elhoznák ebbe a táborba.

A kisebbek szerint a Bibliaolvasás, a bibliai történetekkel való ismerkedés a hitüket növeli, ami pedig úgy gondolják azért fontos, hogy jobban bízzanak magukban és kitartóbbak legyenek. Lovász Krisztián lelkipásztor szerint éppen ez a célja a tábornak, hogy hitben megerősödjenek a gyermekek és felfedezzék a hit nyújtotta ajándékokat, és ha nem is lesznek templomba járók, egy életre akkor is megjegyezhetik, hogy a templom az a hely, ahol ők is töltődhetnek.

alt

A Hajdúsámsoni Református Egyházközség már a következő táborára készül. Július 18 és 25 között szervezik meg az ifiseknek szóló egyhetes találkozót, Berekfürdőn. Az Ifi-tábor már a 10., így idén nem csak az elmúlt években konfirmált fiatalokat hívták meg, hanem mindenkit, aki az elmúlt évtizedben konfirmált. Eddig csaknem ötvenen jelentkeztek. Lovász Krisztián annyit elárulta, hogy a fiatalokat számtalan meglepetés várja a mostani, jubileumi táborban.

Fotók: Hajdúsámsoni Református Egyházközség