Rendszerüzenet
2015. július 03.

Vakációs bibliatábor Hajdúböszörményben

Egy régi, közösségépítő, a jövő egyháztagjainak szóló programot elevenített fel idén a Hajdúböszörményi Kálvin-téri Református Egyházközség. Vakációs bibliahetet szerveztek a gyerekeknek.

Tönkő Levente lelkipásztort az Európa Rádiónak elmondta, hogy a tábor különlegessége, hogy hosszú idő után első alkalommal szervezték meg idén, június 22 és 26 között. Az egyhetes táborba, ahol a gyerekek játékos formában ismerkedhettek meg a bibliai történetekkel, az általános iskoláskorú gyermekeket várták, minden nap 8 és 16 óra között. A gyerekekkel, akik bármelyik napon csatlakozhattak a programokhoz, hitoktatók, lelkészek, önkéntesek foglalkoztak.

A 80-as évek végén már szerveztek a Kálvin-téri gyülekezetben hasonló vakációs bibliaheteket. Ezt a régi hagyományt kívánták feleleveníteni, ami több szempontból is hasznos Tönkő Levente szerint. A Kálvin- téri Református Egyházközség lelkipásztora kiemelte, hogy bár óriási volt az érdeklődés a tábor iránt, de a hely szűke miatt, most csak 43 gyermeket tudtak fogadni, jövőre azonban remélik több mint száz gyermeknek biztosíthatnak lehetőséget a részvételre.

A nyitó oldali fotó illusztráció.

Az Európa Rádióban elhangzott beszélgetést itt hallgathatják meg:

Letöltés