Rendszerüzenet
2015. június 16.

Hittanévzáró és presbiterek vasárnapja Nyírmeggyesen

A gyülekezet júniusi Igéjének közös elmondásával kezdődött június 14-én az istentisztelet: 1. Thesszalonika 5:12-13. „Kérünk titeket testvéreink, hogy becsüljétek meg azokat, akik fáradoznak közöttetek, akik elöljáróitok az Úrban, és intenek is titeket, és munkájukért nagyon szeressétek őket. Éljetek egymással békességben!” 1. Thesszalonika 5:12-13. Ezután 65 hittan, valamint hit és erkölcstan órára járó óvodás és általános iskolás mondott bibliai történetet, imádságot, éneket, verset.

alt

Az Igehirdetés után az előző héten megtartott presbiteri gyűlésről számolt be a gyülekezetnek Katona Györgyné presbiter. A 134. zsoltár – „Úrnak szolgái mindnyájan, áldjátok az Urat vígan...” – eléneklése után a Presbitérium tagjai kijöttek az úrasztalához és Talabos Endre gondnoktól valamint a lelkipásztortól átvették presbiterek vasárnapján, a presbiterek továbbképzése céljából a Szentírás magyarázatát, a Jubileumi Kommentárt.

alt

Isten Igéje az Apostolok Cselekedetei 17:11-ből hangzott el: „Ezek – a béreabeliek - nemesebb lelkűek voltak, mint a thesszalonikaiak, teljes készséggel fogadták az igét, és napról napra kutatták az Írásokat, hogy igaz-e, amit Pál mond. Sokan hittek közülük.”  A reformáció 500. évfordulójára készülve Dr. Fekete Károly püspök úr meghirdette a tiszántúli kerületben a „Hirdesd az Igét!” programot.  A nyírmeggyesi Presbitérium és gyülekezet is bekapcsolódik így ebbe a programba. A felnőtt gyülekezet tanítása a reformátori örökség része. A tanítás az egyházban létszükséglet a XXI. században is! Bibliával és a Szentírás magyarázatával a kezünkbe fontosnak tartjuk: 1. nyitott szívvel befogadni Isten Igéjét. A megtérés csak Jézus Krisztus által lehetséges. 2. kutatni az Írás mai, időszerű üzenetét, 3. reménységünk van arra nézve, hogy a következmény itt sem marad el: sokan hisznek községünkben és az anyaszentegyházban a megfeszített és feltámadt Jézus Krisztusban!          

Pótor László lelkipásztor