Rendszerüzenet
2015. június 05.

Beiktatták Dajka Csabát Tiszabecsen

Május 31-én iktatták be Dajka Csaba református lelkipásztort Tiszabecsen. Dajka Csaba Kemecsén született, nagyszülei és szülei hitben nevelték. Nagyhalászban végezte az általános iskolai tanulmányait, majd a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumában tanult, diplomáját pedig a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen szerezte. 

alt

2011 augusztusában került Tiszabecsre, ahol szeretettel várták. A fiatal tiszabecsi lelkipásztor a megújításra fektette a hangsúlyt az elmúlt négy évben és így nem csak a templom külső újulhatott meg, hanem maga a gyülekezet is. Kiemelte, az elmúlt négy esztendő, áldásokkal volt tele bármerre is járt, bármit is szervezett a gyülekezet, mert bátrak voltak és Istenbe kapaszkodtak.

alt

Az ünnepi istentiszteleten a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke prédikációjában kiemelte, hogy az a lelkipásztor, aki Krisztus nevében szól, nagyon sokszor kerül a tanúságtétel helyére, ami egy kitüntető hely. Amikor az ember lelkipásztorrá válik, akkor föl kell ismernie azokat a pillanatokat, amelyek a belső elköteleződéseinek az aranyfedezetei, hogy hova lehet visszamenni, amikor vádolják, amikor megrendül. Akkor kellenek igazán a tanúságra felkészítő belső erők, azok a látás és hallás élmények, amelyek oda kötik Krisztushoz.

alt

„Ha az Ő neve ott van a lelkipásztor ajkán, akkor mondhatja igazán, hogy a Krisztus ügyében méltóság megidézhető tanúnak lenni, amelynek mindenkori feltétele a látás és hallás élmény, hogy van kapcsolatom Vele”- hangsúlyozta Fekete Károly, majd igehirdetése végén azt kívánta, hogy Isten Szentlelke erősítse fel az Ő kegyelem élményét Dajka Csabában, hogy mint a kegyelem elkötelezettje hirdesse az igét, tanúságtételét pedig ne veszélyeztesse akadály.

alt

Dajka Csabát Szalay Kont, a Szatmári Református Egyházmegye esperese iktatta be. 

Fotók: Barcza János