Rendszerüzenet
2015. május 22.

IV. Családi Nap a nagytemplomi gyülekezetben

4. alkalommal szervezte meg családi napját a Debrecen- Nagytemplomi Református Egyházközség. Az alkalomnak, amelyen idén is több százan vettek részt, a debreceni Dorcas Camping adott otthont május 16-án.

A Családi nap programjait igyekeztek a gyülekezet lelkipásztorai úgy összeállítani, hogy minden korosztály megtalálja az érdeklődésének megfelelőt. A gyermekeket többek között ugráló vár, póni lovaglás, bábelőadás és kézműves foglalkozások várták, míg az idősebbek előadásokon vehettek részt, de a Láthatatlan Színház és az Imaszoba is várta az érdeklődőket- mondta Oláh István lelkipásztor.

alt

A Családi nap eseményei és azok közül is a főelőadás az idei Csillagpont témájához igazodva a bizalom témakörét boncolgatta, a főelőadó Szontágh Szabolcs, a Zsinati Ifjúsági Iroda vezetője volt.

Vad Zsigmond esperes-lelkipásztor kiemelte, hogy ez a nap azért kiemelten fontos, mert összehozza a gyülekezetet, ugyanis a nagytemplomi gyülekezet nagy létszámú, így a tagok nem ismerik egymást. „Nagyon sok rétegalkalom van a gyülekezetünkben, de a korosztályok között nagyon kevés a kapcsolat. Azt szeretnénk elérni ezekkel a családi napokkal, hogy jobban megismerjük egymást, közelebb kerüljünk egymáshoz és lássuk, mennyien vagyunk. Ez egy gyülekezet építő alkalom, amiért nagyon sokat dolgoznak a lelkészi és nem lelkészi munkatársak”.

alt

A Debreceni Református Egyházmegye esperese kiemelte, hogy a családi nap fő témája a bizalom volt, hogy van-e bizalmunk abban az Istenben, aki akár esik, akár süt a nap, még is a közelébe enged és mindenkinek tud olyat nyújtani, amire valóban szüksége van. „Hiszem, hogy itt is az a csoda történik meg, hogy egymásra találunk, egymást erősítjük, egymásnak örülünk és egymásért hálát adunk és ez a hálaadás az, ami kisugározhat ebből az együttlétből és a bizalmi kapcsolat, ami mindenekelőtt Isten felé irányul, hogy én bízok benne és ezért bízhatok meg a másikban is. Én úgy gondolom, hogy akkor tölti be küldetését ez a nap, ha egy nagyon parányit is, de mindannyiunk életében ez a bizalom Isten felé és egymás felé is megerősödik”- hangsúlyozta Vad Zsigmond. 

Fotók: Nagytemplomi Egyházközség