Rendszerüzenet
2015. május 20.

Iskola- és Diakóniai Bizottsági ülések a Nagykunságban

2015. május 18-án Mezőtúron ülésezett a Nagykunsági Református Egyházmegye Iskolabizottsága, míg május 19-én a Diakóniai Bizottság találkozóját Tiszaszentimrén tartották. Az üléseken többek között a közeljövő terveiről volt szó.

Az iskolabizottsági ülés helyszíne a történelmi emlékhely Mezőtúri Református Kollégium patinás ókönyvtára volt. Az iskolaigazgatók és a fenntartó lelkészek a több mint ötezer diákot nevelő-oktató nagykunsági intézmények aktuális ügyeit tárgyalták meg, és örömmel fogadták a jó hírt, hogy a Hirdesd az Igét! egyházkerületi kezdeményezés iskolákhoz szóló szeptemberi programsorozatát a Nagykunság szervezheti, melynek zárórendezvényén 2015. szeptember 27-én Fekete Károly püspök hirdeti az Igét Mezőtúron. A Nagykunságért Pedagógiai Díj idei jutalmazottai: Szentesi Lajos egyházmegyei gondnok Karcagról, Fegyvernekiné Varga Erzsébet vezető óvónő Tiszafüredről, Kissné Papp Gyöngyi tanítónő Tiszafüredről, Virágné Katona Zsuzsanna igazgató Törökszentmiklósról.

Az Egyházmegye Diakóniai Bizottság ülésének a tiszaszentimrei református idősek otthona adott helyet. A nagykunsági szociális intézményrendszer fenntartói és intézményvezetői tartottak beszámolót jelenlegi helyzetükről. Örömmel fogadtuk a hírt, hogy az őszi bizottsági ülésen ellátogat Beszterczey András irodavezető a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Irodájától. A Nagykunságért Diakóniai Díj idei jutalmazottja: Szabó József egyházmegyei főjegyző Törökszentmiklósról.

Mihalina László, lelkipásztor