Rendszerüzenet
2015. május 05.

Az anyáknak énekelt Mészáros János Elek a Nagytemplomban

Egy különleges koncerttel kedveskedett május 3-án a debrecenieknek, és azon belül is az édesanyáknak az Alcsúti Református Egyházközség presbitere, Mészáros János Elek, aki missziójának is tekinti, hogy fellépésein hangjával ne csak elkápráztassa a közönséget, hanem értéket is közvetítsen. 

Céltudatos, nyugodt és odaadó emberként ismerhette meg az ország. Nem tartja magát művésznek. Úgy véli művész az, aki tanulta a szakmát és nem pedig az aki, belecsöppent az előadó művészetbe.

Az ismert opera és népdalénekes elmondása szerint a Református Nagytemplom egy különleges helyszín, ahol csak gondosan kiválogatott dalokat lehet és szabad előadni, így a vasárnapi másfél órás délutáni koncertre a hitről, a hazaszeretetről, a hűségről szóló dalokkal készült. Elmondása szerint a szíveknek próbál énekelni és fontosnak tartja, hogy magyar műveket adjon elő. Szomorúnak tartja, hogy egyre kevesebb magyar előadónak fontos az, hogy anyanyelvén énekeljen. Koncertjeinek elsődleges célja, hogy aki végighallgatja a dalokat úgy távozzon, hogy kapott valamit, érezze azt, hogy több lett.

Mészáros János Elek kifejtette, hogy színpadra lépés előtt mindig rábízza magát az Úrra: „Az embernek ki kell üríteni a lelkét, fölajánlani és odaállni és bízni abban, hogy az Isten Szentlelke erőt ad. Ha ez megtörténik, akkor én már csak egy csatorna vagyok, amelyen keresztül közvetítem Isten szeretetét. Ha ez sikerül, akkor az ember tudott varázsolni valamit”.