Rendszerüzenet
2015. április 15.

300 fős kórusban énekelhet a vásárhelyi kislány

A 300 fős Kárpát-medencei Egyesített Református Kórusba kapott meghívást a vásárhelyi Király Vanda, miután megnyerte az ország egyik legrangosabb református énekversenyét. A hódmezővásárhelyi Bethlen-iskolából a március 27-i versenyen Forrai Fruzsina 3. lett, míg testvére, Fanni ezüst minősítést kapott.

Minden évben megrendezik a Béres Ferenc Országos Református Éneklő Versenyt, melyen idén a vásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium és Általános Iskolából hárman vettek részt. Csorba Emese énektanár az 5. osztályos Király Vandát, a hatodikos Forrai Fruzsinát és a nála egy évvel idősebb testvérét, Forrai Fannit készítette fel a megmérettetésre.

– Délutánonként itt maradtunk az iskolában, de különórákon is készültünk – mondták a lányok. A fiatalok közül Vanda a korosztályában első helyen végzett, valamint arany minősítést kapott. Emellett különdíjban is részesült, meghívták a 300 fős Kárpát-medencei Egyesített Református Kórusba, hogy énekeljen a június 27-i Református Énekek XIV. Hangversenyén, amit a Művészetek Palotájában rendeznek majd. – Nagyon izgultam, nem gondoltam volna, hogy ilyen jól sikerül a verseny – mondta Vanda, aki nagyon várja már a június végét. – Soha nem énekeltem még ekkora kórusban, elég kalandosnak tűnik – jegyezte meg.

A testvérek közül Fruzsina a 3. helyen végzett, ami mellé arany minősítést kapott, míg Fanni ezüst minősítéssel tért haza a fővárosból. A versenyre három kötelező énekkel – genfi zsoltár, dicséret és népdal – és egy szabadon választott népdallal kellett készülni. A lányok az iskolai kórussal gyakorolnak a Bethlen-estre.

Kép és szöveg: www.delmagyar.hu