Rendszerüzenet
2015. március 27.

Beiktatták Viktor Lászlót Bagamérban

2012-ben kapott új lelkipásztort a Bagaméri Református Egyházközség. Viktor László a mezőcsáti gyülekezet beosztott lelkipásztora volt, feleségével és kislányával, két évvel ezelőtt érkezett a 2700 lakosú településre, amelynek református közössége hamar befogadta és megszerette lelkipásztorát és családját. Viktor László beiktatását azonban csak most 2014. március 22-én tartották.

A fiatal lelkész elmondása szerint Bagamérba érkezésekor csak annyit tudott, hogy egy alapvetően református településről van szó, ahol az emberek többsége tormázással foglalkozik, valamint tudta azt is, hogy a református gyülekezet igen aktív, így először a presbitériummal, majd a gyülekezeti tagokkal igyekeztt megismerkedni, így több, a gyülekezetet egybehívó programot is szervezett, mint például gyülekezeti napokat, de a családokat is meglátogatta személyesen.

Viktor László és felesége Miskolc környékéről származnak, így a Bagamérba érkezésükkor az itt élő emberek temperamentumát volt nehéz megszokniuk, de amint ez megtörtént sokkal könnyebbé vált a gyülekezeti munka- mondta az Európa Rádiónak a fiatal lelkész.

Viktor László kifejtette azt is, hogy a gyülekezet középpontjában a vasárnapi istentisztelet áll, az alkalmakra a torma szezontól függően érkeznek a hívek, így általában ötven és hetven közötti a létszám. Kiemelte, hogy a vasárnapi istentiszteletek mellett fontos a diakóniai, valamint a fiatalok között végzett szolgálat is, éppen ezért az egyik első lelkipásztori feladatának a gyermekek, fiatalok közötti munkát tűzte ki célul, mert mint mondta: „ők a jövő gyülekezete”.

Viktor László beiktatása kapcsán kiemelte, hogy nagyon örül, hogy a gyülekezeti tagokkal kölcsönösen befogadták egymást, egymás szívébe, így együtt dolgozva tudják építeni gyülekezetüket.