Rendszerüzenet
2015. március 10.

Gyermekeknek szóló foglalkozások a Múzeumban

Több érdekes programmal is várja márciusban a gyermekeket a Debreceni Református Kollégium Múzeuma.

Óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánlja a Debreceni Református Kollégium ünnepi múzeumpedagógiai foglalkozását, amelyet először március 15-re hirdetnek meg, de egész hónapban várják a gyermekek jelentkezését.

alt

Nemzeti emlékhelyként, a történelmi helyszínre, a Református Kollégium Oratóriumába várják az 1848/49-es eseményekre emlékezni vágyó utódokat.

A gyerekekkel interaktív módon idézik fel a szabadságharc helyi vonatkozásait. A kicsik kézműves foglalkozáson készítik el pártájukat, csákójukat, majd besorozzuk őket. Az imateremben ünnepélyes eskütételre is sor kerül.

Időtartama: 2x45 perc

Korcsoport: 6-10 év

 

Ebben az évben is útjára indul az immár hagyományosnak mondható programsorozat a Debreceni Református Kollégium Múzeumában. Az egyházi év kiemelt ünnepeihez kapcsolódnak alkalmaik. Mesével, verssel, énekkel, játékkal, a kiállítások tárgyaival, jelképeivel idézik meg az ünnepeket, fejtik meg a gyerekekkel közösen azok üzenetét.

alt

Az ünnepi hangulathoz hozzátartoznak a saját készítésű apróságok, kedves ajándéktárgyak, melyeket a gyerekek az együtt töltött délelőtt után hazavihetnek.

Ebben az évben meglepetésekkel kedveskednek azoknak, akik mindhárom alkalmon részt vesznek (húsvét, pünkösd, karácsony).

Első játszóházunk a húsvéthoz kapcsolódik:

"Húsvéti boldogság"- húsvéti családi délelőtt

Ideje:2015. 03.28. szombat,10:30-12:00

Sok szeretettel várják az óvodásokat, kisiskolásokat szüleikkel, nagyszüleikkel együtt!

Helye:Debreceni Református Kollégium Múzeuma, Kálvin tér 16. (a Nagytemplom mögött)

Mindkét program kapcsán, további felvilágosítás kérhető Siteriné Nacsa Mária múzeumpedagógustól. Elérhetőség: sinama@silver.drk.hu vagy (52) 516-923