Rendszerüzenet
2015. március 10.

Emeletet húztak a Szőnyi-iskolára

A vásárhelyi Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola rekonstrukciója a közelmúltban fejeződött be: a leglátványosabb változás, hogy emeletet építettek a tanintézményre.

– Az általános iskola és a Szatmáry Kollégium felújítására pályázaton 144 millió forintot nyertünk, amely mindkét épületnél tartalmazta a nyílászárók cseréjét, a homlokzat hőszigetelését, fűtéskorszerűsítést gázkazánokkal és radiátorokkal. Napelemeket és napkollektorokat is elhelyeztünk a kollégiumon – közölte Bán Csaba lelkipásztor, a fenntartói igazgatótanács elnöke.

alt

Ami a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskolát érinti, felújításához 75 milliós önrészt biztosított az állami kiegészítő normatívából a református közösség. Az emeletráépítés szerkezetkész, a földszinten viszont jelentős változások történtek.

– Az előírásoknak megfelelően alakítottuk ki az új konyhát, a tantermeket felújítottuk, új illemhelyeket építtettünk. Az emelet szerkezetkész, ott öt új tantermet alakítunk majd ki, a munkálatokat nyáron folytatja a kivitelező – számolt be Bán Csaba, aki még hozzátette: párhuzamos első osztályok indultak a Szőnyiben, ezért vált szükségessé a felújítás és a bővítés.

Forrás: www.delmagyar.hu