Rendszerüzenet
2015. március 03.

Sültkolbász támogatás a vetőmagprogramnak

A hét végén ismét egyháztáji vásárt tartottak a Debrecen-Széchenyi kerti Református Egyházközség templomának kertjében. A mostani, rendhagyó vásáron sütötték meg és értékesítették azt a kolbászt, amelyet a Mikepércsi Református Gyülekezet kezdeményezéseképpen töltöttek meg nemrégiben egy disznótoron. Az ebből befolyt összeggel, több mint 100 ezer forinttal, a Magyar Református Szeretetszolgálat "Bő esztendő" vetőmagprogramját támogatják a kezdeményezéshez csatlakozott gyülekezetek.

alt

A furcsának tűnő támogatás a mikepércsi gyülekezet ötlete volt. Az egyházközség évek óta áll olyan kezdeményezések mellé, amelyekkel segítséget nyújthat másoknak. Így jött az ötlet, hogy egy disznótor alkalmával ne csak azokat vendégeljék meg, akik segédkeznek a munkában, hanem jótékony célra árulják az elkészült ételeket. A kezdeményezéshez a Debrecen- Nagytemplomi Egyházközség és a hajdúbagosi gyülekezet csatlakozott. A három egyházközség csaknem 400 kg húst dolgozott fel még február 14-én és 100 kg kolbászt töltöttek meg a Szeretetszolgálatnak, amelyet felajánlottak a segélyszervezet vetőmag programjának támogatására. A „Bő esztendő” programmal azokat a nehéz helyzetben lévő családokat, gyülekezeteket, egyházi szociális és oktatási intézményeket segíti a Magyar Református Szeretetszolgálat, amelyek élni kívánnak a program adta lehetőségekkel, keresik az öngondoskodás útját, maguk akarják megtermelni családjuk, közösségük számára az egészséges és jó minőségű zöldségféléket.

alt

Jövőre országos szinten várják a gyülekezetek jelentkezését a „disznótoros- akcióhoz”. Az időpont ekkor is február 2. hétvégje lenne, és arra buzdítják a csatlakozni vágyó egyházközségeket, hogy a saját településükön, a maguk lehetőségeihez képest valósítsanak meg egy disznótoros napot és az elkészült ételekből ajánljanak fel annyit, amennyit tudnak.

A szervezők szerint ez a kezdeményezés is megmutatja, hogy az egyház a szükségben élőket képessé tudja tenni arra, hogy felismerjék mások szükségleteit és azon a maguk eszközeivel meg próbáljanak segíteni. 

Fotók: Kocsis Attila