Rendszerüzenet
2015. február 25.

PED 2

Korban és szellemben is különbözők. Az egyikőjük tapasztalt, a másikójuk mindent kipróbálni vágyó, a két művész alkotásai mégis harmóniában megférnek egymás mellett- mondta a Ped 2 című kiállítás megnyitóján Vargáné Szabadka Tünde, a Kós Károly Művészeti Szakközépiskola és Kollégium igazgatója. Toró József és Imreh Sándor festőművész-tanárok közös tárlatát február 24-én nyitották meg a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumának Dísztermében.

A megjelenteket Ilyés Ilona a Dóczy Gimnázium igazgatója köszöntötte, a tárlatot Vargáné Szabadka Tünde, a Kós Károly Művészeti Szakközépiskola és Kollégium igazgatója nyitotta meg.

A két művész a Kós Károly Művészeti Szakközépiskola tanára. Vargáné Szabadka Tünde szerint ők azok, akik a mesterségre és nem az utánzásra tanítják diákjaikat, alkotásaik pedig visszatükrözik az egyén látásmódját.

Tóró József a Nagyváradi Művészeti Líceum tanulója volt. Érettségi után a kolozsvári Képzőművészeti Egyetem szobrász szakára öt alakalommal is felvételizett. 2000-ben nyert felvételt a nagyváradi és kolozsvári Művészeti Egyetem festészeti szakára. 2004-ben kapta meg diplomáját, mely kiegészül pedagógusi végzetséggel is. 2006 óta a debreceni Kós Károly Művészeti Szakközépiskola művésztanára.  Grafikák mellett dolgozik pasztellel és olajjal is, de készít metszeteket és lenyomatokat is.

Imreh Sándor a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumának tanulója volt. Érettségi után az egykori Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskolán folytatta tanulmányait, ahol tanítói szakon diplomázott, művészi diplomáját Pécsett szerezte. Alkotásait a fotórealisztikus ábrázolás jellemzi.

A festőművész-tanárok közös tárlatát április 24-ig lehet megtekinteni Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumának Dísztermében, hétköznapokon 8 és 18 óra között.