Rendszerüzenet
2015. február 23.

Nagykunsági Református Egyházmegye Iskolabizottságának találkozója Dr. Papp Kornél irodavezetővel

2015. február 20-án Törökszentmiklóson a Nagykunsági Református Egyházmegye iskolabizottsági ülésének meghívott előadója volt Dr. Papp Kornél, a Zsinati Oktatási Iroda vezetője. 

Beszterczey András esperes áhítata után Dr. Papp Kornél a köznevelés aktualitásairól tartott előadást. Ezután a közel 5000 diákot oktató-nevelő nagykunsági intézményrendszer fenntartó lelkészei és igazgatói beszélgettek az irodavezetővel az egyházmegye oktatási-nevelési kérdéseiről. Az iskolabizottsági ülés ünnepélyesen zárult: Dr. Papp Kornél megkapta a Református Nagykunságért Pedagógiai Díjat az egyházmegye közösségétől.

alt

A laudációt Szabó József, az egyházmegye főjegyzője tartotta: „Mi nagykunsági intézményfenntartók, és intézményvezetők gyakran elmondjuk, hogy a legtöbb oktatási intézmény és a legtöbb diák a mi egyházmegyénkben van. Ha ez így van illő dolog megköszönni a szolgálatát annak, akitől a legtöbb segítséget és támogatást kaptuk az elmúlt évek során. Áldozatos munkája nélkül nem tudtuk volna újra indítani, illetve fenntartani 3 középiskolánkat Mezőtúr, Karcag, Kisújszállás, általános iskoláinkat, Törökszentmiklós, Mezőtúr, Túrkeve, Karcag, Tiszafüred, Kisújszállás, Kunhegyes, óvodáinkat: Tiszafüred, Törökszentmiklós, Túrkeve, Kunhegyes, Mezőtúr. Egyházmegyénk abban is egyedülálló, hogy mind a 3 középiskoláját, kollégiumát újra indíthatta, majdnem minden városi gyülekezetünkben elérhető a református közoktatás egyházunk tagjai számára. A Nagykunsági Egyházmegye Iskolabizottsága nevében Urunk gazdag áldását kérem Irodavezető Úr életére és további szolgálatára!”

Mihalina László