Rendszerüzenet
2015. február 19.

Randi kurzus, beszélgetés, filmklub

A múlt héten rengeteg programot szerveztek országos szinten a Házasság témakörében. Előadások, filmvetítések, beszélgetések útján keresték a választ a jó házasság titkára, a felmerülő problémák megoldására. Emellett a „Házasság Hete” egyik fő célkitűzése, hogy újszerű módon ismertesse meg az emberekkel azokat az értékeket és bibliai alapelveket, melyek alkalmazása sikeressé és örömtelivé teheti házasságukat. Debrecenben a Nagyerdei Gyülekezetben a Házasság Hete programsorozathoz kapcsolódóan ezen a héten szerveznek különböző programokat, amelyek ma kezdődnek és vasárnapig tartanak.

A részletes program:

Febr. 19. csütörtök 17:00

Három generáció viharai – „Anya, lánya, unokája” filmrészlet beszélgetéssel, vezeti Kovács Károly

Febr. 20. péntek 17:00

Vihart hozó szeretet – „Ha a férfi igazán szeret” filmklub mindenkinek beszélgetéssel, vezeti Kovács Károly

Febr. 21. szombat 9:00

Randi kurzus - 3 beszélgetős óra: Kiss Ábel Lukács és Hanna

  • Honnan tudom, hogy ő a nagy ő?
  • Négy dolog, amiért nem megy a szerelem
  • Érzelmi intelligencia és teljesítménykényszer

Febr. 21. szombat 14:30

  • Hűség viharok idején - előadások személyes élethelyzetekkel, beszélgetés az elhangzottakról csoportokban (gyermekvigyázás lesz)
  • Veszély vagy esély - dr. Bajtsi Miklós és Andrea
  • Mentés másként - Mózes Áron és Zsuzsi
  • Teaház 19:00

Febr. 22. vasárnap 10:30

Megtartó hűség, istentisztelet: Püski Lajos és Judit, jubiláló házasok köszöntése

A szombati nap előadói Kiss Ábel Lukács református presbiter, párválasztó blog szerkesztő és felesége lesznek. Ők elsősorban nem a házaspárokat, hanem a házasság előtt állókat várják csaknem három órás előadásukra, amelynek keretében többek között azokat a kérdéseket feszegetik, hogy Honnan tudjuk ki a nagy ő? Miről szól a házasság?

Kiss Ábel Lukács feleségével Kissné Péter Hannával az előadások alkalmával saját életüket is példaként mesélik el a fiataloknak. Három gyermeket nevelnek, 19 évesen jegyezték el egymást, majd három évvel később kötöttek házasságot. Úgy vélik, hogy az ember 16 és 22 éves kora között megtalálja/megtalálhatja az igazit, így a házassággal nem kellene hosszú éveket várni. Mint mondták ez a gondolat a kamaszokat megrémíti, az idősebbeket felbosszantja, de erről is hosszan beszélnek, hogy miért is várnak a mai fiatalok a házassággal, felismerik-e a nagy őt, és hogy miért kerület előtérbe a karrier, és miért szorult háttérbe a magánélet. Előadásukra éppen ezért elsősorban a 16 és 25 év közöttieket várják. 

Minden programra ökumenikus nyitottsággal várják a szervezők az érdeklődőket!