Rendszerüzenet
2015. január 02.

Évzáró istentisztelet a Nagytamplomban

Évzáró istentisztelettel búcsúztatták az óesztendőt a debreceni Nagytemplomban. Az ünnepi alkalmon Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, utoljára hirdetett igét püspök-lelkipásztorként. Prédikációjában visszaemlékezett püspöki szolgálata kezdetére, az elmúlt 18 évre és köszönetet mondott a nagytemplomi gyülekezetnek.

alt

Kiemelte, hálát ad Istennek, hogy sokszor állhatott a Nagytemplom szószékén, még akkor is, ha nem annyiszor ahányszor megkívántatott volna, hiszen másutt is voltak szolgálatai. Megköszönte, hogy nagyon sokszor megtörténhetett az a Nagytemplomban, ami minden óesztendő estéjén, hogy odaállunk Isten elé, és végig gondoljuk mi az, ami elmúlik és mi az, ami megmarad.

Hangsúlyozta a legszemélyesebb, a legnagyobb mélységeket feltáró, őszinteséget megpróbáló hatalom az Isten lelke, azért adjunk hálát, hogy ez a lélek vezet minket és hisszük és reméljük azt, hogy ez az a hatalom, ez az a távlat, amelyik magába ölel, tovább hordoz és megőriz bennünket.

alt

Az óévi istentiszteleten megköszönte 18 éves püspök-lelkészi szolgálatát Bölcskei Gusztávnak Virágh Pál főgondnok. Külön köszönetet mondott azért, hogy igehirdetései nem csak a nagytemplomi gyülekezethez szóltak, hanem meg tudta szólítani a magyar és az egész Kárpát-medence reformátusságát. Megköszönte, hogy amikor kellett mindig síkra szállt a jóért, és olykor a bizonytalanságot látva, a prédikációjában a meghökkentés, a rádöbbentés eszközét is segítségül vette az üzenet jobb megértése érdekében.

Virágh Pál főgondnok beszéde végén a gyülekezet nevében azt kívánta Bölcskei Gusztávnak, hogy a jövőbeni szolgálataihoz az Isten adjon testi és lelki erőt, türelmet, megértést, bölcsességet és áldást. Emellett kiemelte, a gyülekezet továbbra is szeretetettel várja szolgálatait.

alt

Virágh Pál után Vad Zsigmond, a Debreceni Egyházmegye esperese is köszönetet mondott az elmúlt három ciklusban végzett szolgálatokért, mint mondta, az eltelt 18 évben elhangzott igehirdetéseinek lenyomata ott van az emberek lelkében. 

Fotók: Barcza János