Rendszerüzenet
2014. december 30.

Angyalműhely

Több mint 400 angyalt készítettek a Debreceni Református Kollégium Múzeumának és a Tiszántúli Református Egyházkerület intézményeinek munkatársai, valamint önkéntesek, a december elejétől egészen karácsonyig a DRK Múzeumában működő angyalműhelyben.

alt

A papírból készült angyalkákat a Magyar Református Szeretetszolgálat idei kampányát támogatóknak adták ajándékba, így mindenki kapott egy-egy „Köszönöm” feliratú angyalt, aki a bevásárlóközpontokba elvitte tartósélelmiszer vagy cipős doboz adományát. A Múzeum és az MRSZ már több alkalommal is összefogott egy-egy nemes cél érdekében, de most először kapcsolódott be a Múzeum a Segélyszervezet adventi kampányába.

alt

Az angyalkák elkészítésének ötlete Siteriné Nacsa Mária múzeumpedagógustól származik, aki kollégáival együtt kézműves foglalkozásokat is tartott a bevásárlóközpontokban a gyermekeknek. Mint mondta a kézműves foglalkozások célja az ajándékkészítés mellett az volt, hogy a családok, gyerekek álljanak meg egy rövid időre a karácsony előtti forgatagban, hogy lélekben is rá tudjanak hangolódni az ünnepre. Az angyalkák készítése pedig az ajándékozó jelképes megajándékozása mellett azt a célt is szolgálta, hogy az egyházkerületben dolgozó azon kollégák, akik máskor nem tudnak hosszabban beszélgetni, most egy asztal mellett jobban megismerhessék egymást.

alt

Az Angyalműhely bezárása után és a Magyar Református Szeretetszolgálat adventi kampányának végeztével, Siteriné Nacsa Mária elmondta, hogy minden program nagy sikert aratott és elérte célját, így bízik benne, hogy 2015-ben is együtt dolgozik majd a karácsony előtti időszakban is az MRSZ és DRK Múzeuma!

Fotók: DRKM