Rendszerüzenet
2014. december 26.

A rendnek, a befogadásnak, a megmaradásnak ünnepe

Legyen a rendnek, a befogadásnak, a megmaradásnak ünnepe a karácsony! Legyen rend nemcsak a megterített asztalnál, hanem a lelkünkben is- mondta a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, karácsonyi prédikációjában, december 25-én, a Nagytemplomban.

Bölcskei Gusztáv kiemelte, hogy Jézus eljött a saját világába, de nem kapott helyet az istentelen rendben, amelyik azt mondta Rá: nincs Rád szükség, nem kellesz. Ez emberi világ legnagyobb gazembersége.

Karácsony arról szól, hogy kimondom és befogadom, mert hozzánk tartozik, és mi Hozzá tartozunk. Karácsony nem mindig szép, könnyű, sima ünnep, mert nagyon nagy energia, erő kell ahhoz, ma is, most is, hogy befogadó legyen.  Az igazi világosság eljött az ő világába, és akik befogadták, azoknak hatalmat adott, amelyet senki nem vehet el, senki nem dönthet meg. A mi Urunk jobban tudja, hogy mire van szükségünk, mert rend a lelke mindennek, és ami igazán fontos az megmarad.

Bölcskei Gusztáv kijelentette: az országba évente 300 olyan gyermek érkezik, akik közül 200 eltűnik, nem tudni hová, emberkereskedők, pedofilok áldozatai lesznek. " Éppen ezért a karácsony annak az alkalma, hogy el tudjuk dönteni, hogy befogadók vagy az elutasítók oldalára akarunk állni " - mondta a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke.