Rendszerüzenet
2014. december 22.

Ajándék 350 gyermeknek

350 nevelőszülőknél és nagycsaládban élő gyermek vehette át a Magyar Református Szeretetszolgálat Nyilas Misi pakkot kap akciójában összegyűlt ajándékokat, december 18-án a Nagytemplomban.

Az ünnepi alkalmon Pál Sándor, az MRSZ kuratóriumának elnöke kiemelte, hogy Isten különleges csodája, ahogy elkészülnek és gazdára találnak ezek a csomagok. Hangsúlyozta, meg kell állnunk egy pillanatra ebben a rohanó világban és az Úr felé kell fordulnunk, hogy érezhessük a legnagyobb ajándék, a szeretet.

Derencsényi István a Tiszántúli Református Egyházkerület főjegyzője köszöntőjében kifejtette, hogy bár sok hangulati jele van a karácsonynak, de csak egyetlen igazi jele van és az pedig a gyermek. Éppen ezért, akik igazán szeretnének ünnepeli karácsonykor, nem feledkezhetnek meg sem az isteni gyermekről, sem az emberi gyermekekről. Az ajándéknak pedig nem a forintosított értéke a fontos, hanem az a szeretet, amellyel készítették, így az ajándéknak a szeretetet kell kifejezni és azt, hogy számíthatunk a másikra!

A Magyar Református Szeretetszolgálat karácsonyig tízezer gyereket szeretne megajándékozni a Nyilas Misi akció keretében. A csomagokat az ország számos pontjára elviszik, de jut Kárpátaljára és Erdélybe is.