Rendszerüzenet
2014. december 16.

Hálaadás az elmúlt évekért

Krisztus is megkísértetett, de angyal szállott le a mennyből Hozzá és erősítette Őt - mondta prédikációjában a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, december 13-án Nyíribronyban, ahol az eltelt évek felújítási munkálataiért adtak hálát.

alt

Bölcskei Gusztáv kiemelte, nagyon különböző alakban tudnak megjelenni az angyalok, és nem mondunk butaságot, amikor kijelentjük, hogy Isten angyalai velünk vannak, amikor valaki vagy valami megerősít bennünket, ugyanis minden, ami meg tud erősíteni, össze tud minket fogni, eltölt reménységgel, békességgel, az az angyali evangélium üzenete, amely mindenütt, mindenkor a miénk lehet, ezért ne restelljük, ne szégyelljük, hogy szükségünk van erősítésre!

alt

Az ünnepi alkalmon köszöntötte a gyülekezetet Gaál Sándor a Nyírségi Református Egyházmegye esperese, és Szalkó Károly református lelkipásztor is.

alt

Az elmúlt több mint tíz év egyházközségi felújításokról Vitális István gondnok úr tartott előadást. Ismertette, hogy az első nagy beruházás 2002 és 2003 között történt a gyülekezet életében, ugyanis akkor újult meg teljesen a parókia, amit mintegy 12 millió forintos egyházkerületi, egyházmegyei és önkormányzati támogatásból sikerült szigetelni, teljesen új tetőt kapott és kicserélték a nyílászárókat is. 2011-ben a parókiát körülvevő életveszélyes kerítés helyére is új kerülhetett, mintegy fél millió forintból és garázs is épült csaknem 800 ezer forintból. 2011-ben szintén egy nagyobb felújítás kezdődött a gyülekezet életében, akkor a templom bejárati része újulhatott meg, mintegy 2 millió 700 ezer forintos egyházkerületi, egyházmegyei támogatásból és a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán nyert pénzből.

A gyülekezet régi nagy álma, hogy templomuk kívülről teljesen megújulhasson.

Fotók: Barcza János