Rendszerüzenet
2014. december 15.

Szinetár Dóra Debrecenben gyűjtött adományokat

Szinetár Dóra színésznő pro bono vállalta, hogy a Szeretetszolgálat idei adventi kampánya mellé áll, sőt, hogy személyesen is segít az ételosztásokban, adományozásokban. December 13-án szombaton éppen ezért Debrecenbe látogatott, hogy adományozásra buzdítson, valamint az MRSZ-en keresztül élelmet is osztott a rászorulóknak.

A színésznő elmondta, hogy nagy megtiszteltetésnek vette, mikor a Magyar Református Szeretetszolgálat megkereste azzal a kéréssel, hogy legyen az idei kampány arca. A kapcsolat azonban nem itt kezdődött, a művésznő tavaly már bekapcsolódott az MRSZ Nyilas Misi pakkot kap akciójába is.

A Református Szeretetszolgálat karácsony közeledtével most a szünidőt éhesen töltő gyermekekre figyel. A segélyszervezet adventi adománygyűjtő kampányának elsődleges célja az, hogy rávilágítson: több tízezer gyermek él ma Magyarországon felfoghatatlan és elfogadhatatlan szegénységben. Számukra egyetlen tál meleg étel is óriási segítséget jelent.

Szinatár Dóra úgy véli ünnepeink közül a karácsony az egyetlen, amely megmaradt annak, ami volt. Őrizzük a hagyományokat, éppen ezért úgy gondolja ez a legjobb időszak arra, hogy felhívjuk egymás figyelmét a nehezebb körülmények között élő embertársainkra. Mint mondta az éhezést egy ember nem oldhatja meg, de az adományvonal felhívásával, a tartósélelmiszer megvásárlásával egy éhező egyszeri jóllakását tudjuk biztosítani, és ha minél többen tesszük, akkor annál kevesebben maradnak éhesen.

Szinetár Dóra Debrecenben először a Csapó utcai bevásárlóközpontba érkezett, ahol többeket buzdított az adakozásra, a földszinten felállított színpadon egy rövid beszélgetést is meghallgathattak vele a látogatók. A Csapó utcáról a Füredi úti bevásárlóközpontba látogatott el, ahol a hangosbemondón keresztül hívta fel a vásárlók figyelmét az adakozásra, a Magyar Református Szeretetszolgálat Kék Vödör akciójára, majd szórólapokat is osztott az élelmiszerüzletbe érkezőknek.

Ezután a Péterfia utca 40. szám alatt található Reménysugár Hajléktalanok Nappali Melegedőjében osztotta ki a az MRSZ adománykérő listáján szereplő támogatottaknak a Szeretetszolgálat ajándékait, és ellátogatott néhány nehéz körülmények között élő debreceni családhoz  is.

Szinetár Dóra kiemelte; reméli, hosszú távon megmarad a kapcsolata a Magyar Református Szeretetszolgálattal, és részese lehet a szervezet munkájának, fejlődésének.

A Magyar Református Szeretetszolgálat akciójában idén már több mint háromezer vödör telt meg. Az adományokat a szervezet magyarországi és határon túli rászorulókhoz juttatja el. A Kék Vödör akció a jövő hétvégén is folytatódik a debreceni bevásárlóközpontokban. Emellett a főtéren december 22-ig várja az adományokat, így többek között a tartós élelmiszereket és tanszereket a Magyar Református Szeretetszolgálat.