Rendszerüzenet
2014. december 13.

Új létesítményt kapott a diáksport a Bethlenben

Új sportpályáját alakítottak ki a Bethlen Gábor Református Gimnázium udvarán az ősz folyamán. A létesítmény 4 cm vastag gumiborítással, a mai technológiai követelményeknek megfelelően szolgálja a fiatalok egészséges és biztonságos testmozgását. A sportudvar esti világítását is korszerűsíteték.

A sportpálya az idén elhunyt Európa-bajnok válogatott kosárlabdázó, Bencze János nevét vette fel. A gimnázium öregdiákjának özvegye, Bencze Jánosné Kovács Gabriella nyugalmazott testnevelőtanár, valamint fia és unokája jelenlétében adták át a pályát használó diákságnak, karácsonyi ajándékul.

 

(Bencze János)

A Bencze János Sportpálya átadását emléktábla is megörökíti, amely Návay Sándor vásárhelyi szobrászművész, a gimnnázium öregdiákjának alkotása.

alt

A 616 négyzetméteres zöld színű, rugalmas borítású felület kiemelt biztonsági fokozatú. Használata a korábbi, elavult bitumenrétegnél jóval kedvezőbb, kíméli az ízületeket, csúszásmentes, gyors vízáteresztő képességű, a sérülésveszélyt minimálisra csökkenti. Az időjárás-változás okozta hőmozgás a pálya felületén nem érzékelhető a száraz összeszerelésnek köszönhetően. A pályát két végén védőháló keríti el.

alt

Az új sportpálya hatféle sportágnak ad teret: a kispályás labdarúgás, a kosárlabda, kézilabda, a tenisz és a lábtenisz művelését teszi lehetővé, valamint két streetball pálya is elhelyezkedik rajta.  A labdajátékokon kívül a sportudvar egy 7,5 x 3 m-es távolugró futósávval és árokkal egészül ki.

A 10,7 m forintos beruházáshoz a kivitelező K-Bauwerk Kft. az önköltségen felüli munkák felajánlásával járult hozzá.

A fejlesztés forrását a fenntartó Hódmezővásárhely–Ótemplomi Református Egyházközség biztosította az egyházi kiegészítő támogatás keretéből.

alt

A sportpálya avatóünnepségén a kosaras öregdiákok nevében Dr. Lehmann István emlékezett meg a kontinensbajnok magyar sportolóról. Bencze János katonai sportpedagógusi pályáját a helyőrséget képviselő Hazadi János őrnagy méltatta. A sportpályát és az emléktáblát Bencze János özvegye, és fia avatta fel. Áldást mondott Bán Csaba lelkész, az Igazgatótanács elnöke. 

A diákok a műszaki átadás óta már birtokba is vették az új pályát; nemcsak a tornaórákon és a délutáni diáksportköri foglalkozásokon, hanem az óraközi szünetekben is szívesen játszanak rajta. A pályaavatás karácsonyi ajándékát az iskola és alapítványa 100 ezer Ft értékű sportszercsomaggal együtt adta át a diákságnak.

(Bethlen-sajtószolgálat)