Rendszerüzenet
2014. december 13.

Segítség a küzdelemben

120 daganatos betegnek adta át adományait december 12-én a Magyar Református Szeretetszolgálat a Holnapom Egyesülettel együtt. A betegek a Béres Gyógyszergyár Zrt. jóvoltából fejenként két üveg Béres Csepp Extrát valamint egy-egy karton almát kaptak. A gyümölcs az oroszországi embargó miatt maradt hazánkban, a termelők azonban 12 kamionnyit az MRSZ-nek, míg 12 kamionnyit a Máltai Szeretetszolgálatnak ajánlottak fel karitatív célokra.

alt

A két szervezet célja az volt az adományozással, hogy az egészséges gyümölcs és az immunerősítő ajándékok átadása mellett megállítsa az embereket egy pillanatra a rohanó karácsonyi forgatagban, hogy ne feledkezzenek meg azokról, akiknek minden egyes nap az életért való küzdelemről szól.

alt

A Szeretetszolgálat küldetésének megfelelően segíti az elesett, beteg, nehézségekkel küzdő embereket. A Holnapom Egyesület pedig kifejezetten ennek a célcsoportnak szenteli figyelmét, munkáját.

alt

Az adományok átadása előtt Osgyán Dániel a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója elmondta, hogy tudják, a legnehezebb, legkiszolgáltatottabb helyzet az, ha valaki beteg. Az ajándékokkal mindkét szervezet a szeretetét fejezte ki és megerősítette, hogy a rákkal küzdők mellett állnak. Mint mondta ez a betegség az, amely mindennapos küzdelemmel jár. Az MRSZ és a Holnapom Egyesület pedig kívánja, hogy ez a harc győztes harc legyen. 

Fotók: Barcza János