Rendszerüzenet
2014. december 09.

Kárpát-medencei Imanap-2014

Advent második vasárnapján, december 7-én tartottuk meg a Kárpát-medencei Imanap debreceni alkalmát, a szépen felújított Nagytemplom imatermében, ahol a református gyülekezetek és nőszövetségek tagjai, valamint az evangélikus testvérek vettek részt.

alt

A  2004.december 5-i népszavazás miatt az összetartozásért, egymás iránti szeretetért minden évben advent első vasárnapján Kárpát-medencei imanapot tartunk. Idén az imanapi anyagot a Szlovákiai Református Keresztyén Nők Egyesülete állította össze.

alt

Először a felvidéki  reformátusok múltjáról, jelenéről,a magyar történelmet meghatározó szerepéről, nehézségeiről, kulturális örökségéről tartott vetített képes ismertetést Dr. Gaál Botondné Dr. Czeglédy Mária, a Tiszántúli Református Egyházkerület Nőszövetségének(TRENSZ) elnöke. Az igehirdetés szolgálatát Bukáné Zakar Zsuzsa ebesi lelkipásztor végezte a Példabeszédek  könyvéből vett textus alapján: „ Az asszonyi bölcsesség építi a házat”(Péld.14,1a.).Ezután következett a liturgiai rész, az imádságok és a szép  énekek. Az imádságokat az egyes gyülekezetek küldötteinek vezetésével olvastuk el, az éneklést Papp Ágoston vezette.

Adja Isten, hogy az imádság ereje egyesítsen minket, áldja meg gyülekezeteinket szerte a Kárpát-medencében, segítse szolgálatainkat, adjon útmutatást és buzdítást minden körülmények között.

Dr. Gaál Botondné Dr. Czeglédy Mária, TRENSZ elnök

Fotók: TRENSZ