Rendszerüzenet
2014. december 08.

Meleg étel osztás és kampány az éhező gyermekekért

Meleg ételt osztott a rászorulóknak Debrecenben, a Széchenyi-kertben a Magyar Református Szeretetszolgálat. Az MRSZ és a Nagycsaládosok Egyesületének közös akciójában 135 család kapott adományt is.

A Szeretetszolgálat idei adventi kampányának középpontjában a gyermekéhezés áll. A kampány elsődleges célja az, hogy rávilágítson: rengeteg gyermek él felfoghatatlan és elfogadhatatlan szegénységben; számukra egyetlen tál meleg étel is óriási segítséget jelent.

A segélyszervezet, így december 6-án a Földművelésügyi Minisztérium felajánlásának köszönhetően, több mint hétszáz adag meleg ételt osztott ki a rászorulók között, a Nagycsaládosok Egyesületével közösen. A többségében családok, birkapörköltet kaptak és az ételt haza is vihették, de emellett 1 500 kg almát és 700 kg krumplit is adományozott a két szervezet a nélkülözőknek.

Az ételosztás mellett a Szeretetszolgálat több akcióját is elindította a hétvégén, így már várják a felajánlásokat a Kék Vödrökbe, amelyeket elsősorban tartósélelmiszerrel és tisztálkodási szerekkel lehet megtölteni. Elindult a Nyilas Misi pakkot kap akciós is, a cipős dobozokba gyermekeknek szóló ajándékokat várnak.

A Kék Vödröket gyülekezeteknél és intézményeknél lehet kérni, de az adományokat a gyűjtőpontokon is le lehet adni, így az Add tovább faházikóban Debrecen főterén illetve hétvégeken a Füredi úti, a Péterfia utcai és a Csapó utcai bevásárlóközpontban. Utóbbi két helyen színes programokkal, kézműves foglalkozásokkal és meglepetésekkel is várják az adományozókat az MRSZ önkéntesei, december 13-án a Csapó utcai, míg december 20-án a Péterfia utcai bevásárlóközpontokban.